Четвъртото поредно издание на конференцията Be IT работи в полза на работодателската марка на всички участници

Четвъртото поредно издание на конференцията Be IT работи в полза на работодателската марка на всички участници

Ако има един бранш, който да дърпа цялата икономика на страната напред и да генерира огромна добавена стойност, това безспорно е ИТ секторът. През последните години стана известно дори и на най-незаинтересованите от материята, че тази сфера се развива изключително успешно и е изпреварила всеки друг вид легален бизнес по всевъзможни икономически показатели. Заплатите в сектора са на световно ниво, а почти всеки ИТ специалист може да си намери отлична (нова) работа за броени часове или дни. За жалост, обаче, броят на кадрите в този сектор е оскъден и надпреварата между компаниите за нови служители е непрестанна и много ожесточена. Сметките на асоциациите от бранша, още преди година или две сочеха, че не достигат 18-20 хиляди души в сектора. Към днешна дата тази бройка с положителност се е увеличила още повече. Причината е проста – за да се достигнат умения от средно или високо ИТ ниво, трябва да се инвестират много усилия и време. Освен това, не всеки е подходящ за тази професия. Като добавим, че няма и достатъчно целенасочена единна политика за обучението на нови кадри, става видно, че проблемът е сериозен. Секторът се задъхва под собствената си тежест – става все по-трудно да се намерят свободни „ръце“, които да помагат за общото „ИТ благо“.

За да помогне на ИТ бранша да открие правилните хора и да прокара сред повече млади хора идеята, че ИТ образованието е примамливо и перспективно, JobTiger организира за четвърта поредна година конференцията „Be IT“. Събитието е без аналог и дава шанс на ИТ компании да се срещнат с млади и амбициозни кадри, да презентират своите свободни позиции и да се представят като желани работодатели.

Целта на технологичната конференция „Be IT“ е да събере на едно място млади програмисти и инженери, заедно с някои от водещите компании в сектора.  Едно от предимствата на компаниите участници, е позиционирането на работодателската им марка пред подбрана аудитория. В последните години често се споменава терминът „employer branding“ и компаниите вече са добре запознати с важността на тази пресечна между HR и Маркетинг сфера. Employer brand или работодателската марка е именно това –  какъв имидж на работодател притежаваш сред настоящите си, минали и бъдещи служители. Сферата е позната вече на широка публика, а специалистите непрестанно обогатяват арсенала и методите на действие. Но със сигурност  може да се каже, че добрият работодател се грижи за добруването на своите служители, дали с допълнителни социални придобивки, интерактивен офис, или гъвкаво работно време, а те  от своя страна   развиват и затвърждават лоялността и ангажираността си, които са основоположни в постигането на заложените бизнес резултати на всяка една компания. Чрез Be IT JobTiger се старае да изгради мост между вътрешната култура в компаниите участнички  в изложението и квалифицираните ИТ таланти.

Освен развитието на работодателския имидж, компаниите взели участие в „Be IT“, имат възможност да се срещнат и със своите потенциални нови – спестявайки си много усилия, време и средства за подбор на персонал. Не е тайна за никоя фирма в бранша, че подборът на кадри е труден, бавен, скъп и често фрустриращ. Затова и участието в конференцията е златна възможност да се достигне до млади професионалисти бързо и ефикасно.

Присъствието на много фирми от един и същ бранш на едно място е подходящ момент всяка компания да се се запознае с работата на колегите си в бранша – какво предлагат те, какви хора търсят, върху какви технологии се фокусират, как привличат нови кадри, как се презентират по време на семинарната програма.

Вече стартира записаването за “Be IT” 2017 на компании, които искат да позиционират работодателската си марка, да намерят нови ИТ таланти и да изпълнят заложените бизнес резултати!  А тази година, за пръв път, то ще се проведе на две локации.  С цел подкрепа на бързо развиващия се пловдивски регион, на 13 май 2017 г.,  екипът на JobTiger ще организира второ издание на “Be It” в Пловдив с локация Grand Hotel Plovdiv. Седмица след това ще се проведе и четвъртото поред издание в София, на 20 май в Suite Hotel Sofia.

За записвания или повече информация, моля, свържете се с нашия отдел „Събития“!

events@jobtiger.bg

Тел: 02/ 49 18 013
02/ 49 18 014

Свързани публикации