Coca-Cola открива нов развоен център и 130 работни места в София

Coca-Cola открива нов развоен център и 130 работни места в София

Coca-Cola съобщи, че открива нов Развоен център за информационни технологии в София. Целта на звеното ще е предоставя бизнес решения за компанията на глобално ниво с основен фокус върху Европа, Близкия Изток и Африка. Основните сфери на дейност ще бъдат софтуерни решения за системен анализ и разработване на програми, анализ на данни, мобилни приложения, обучения, роботика, инфраструктурна и информационна сигурност, както и технологични решения за маркетингови, финансови и технически функции на компанията.

Звеното е част от световната структура за информационни технологии на Coca-Cola, която обединява 5 развойни центъра в САЩ, Мексико, Индия, Сингапур и Япония. Центърът за развитие в София, който компанията открива, ще бъде вторият по големина, обем на предоставяните услуги и брой служители в рамките на тази глобална мрежа.

За целта компанията планира да открие 130 работни места. За тях ще търси „млади студенти, опитни ИТ архитекти и висококвалифицирани талантливи хора, които ще имат възможността да създават интелигентни технологии на глобално ниво“, коментира Желязко Петров, който ще бъде директор на развойния център.

Свързани публикации