CSC: „ТОП ИКТ Работодател“ дава възможност да бъдат отличени добрите работодателски практики“

Спонсорирана публикация

На 13 октомври ще се оповестят резултатите от четвъртото издание на ежегодната класация „ТОП ИКТ Работодател“. В проучването участват 31 компании от IT сферата и телекомуникациите. Целта на мероприятието е да бъдат отличени най-добрите работодатели, на базата на широкоформатно допитване до всички служители от компаниите, които са се включили в проучването.

Партньор на „ТОП ИКТ Работодател“ за поредна година е CSC. Компанията е повече от 20 години на българския пазар – първоначално като партньор, а впоследствие, като част от американската корпорация CSC. Българското поделение е регионално специализирано и обслужва предимно клиенти от банковия и застрахователния сектор. Компанията работи с множество различни технологии, като разполага и със собствен програмен език. Целите на CSC Bulgaria са да се развива в сферата на мобилните технологии и анализ на големи данни (Big Data).

CSC партнира на проучването „ТОП ИКТ Работодател“, защото съзира в него възможност да се намери обща платформа за разговори и да се обсъдят реалностите в този толкова специфичен сектор. Освен това, проучването дава възможност да бъдат отличени добрите работодателски практики, както и да се изгради успешен имидж на страната като „работодателски хъб“.

В проучването „ТОП ИКТ Работодател“ вземат участие някои от най-големите и познати компании в телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите. Сред тях има както български, така и международни фирми, опериращи на нашия пазар. Самото проучване се провежда по инициатива на технологичния издател ICT Media и  JobTiger, а резултатите се оценяват по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА). Резултатите от проучването ще бъдат обявени на 13 октомври по време на Кръглата маса, организирана за целта.

Проектът се изпълнява със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България (AmCham), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Генерални партньори на инициативата са Tishman International Companies и CSC. Партньори на проекта са Experian, Taulia, MetLife, SoftServe и Dinova Rusev & Partners.

Свързани публикации