Д-р Георги Стаменов, Таня Русева – Бу и шеф Пеньо Иванов са новите финалисти в „Човекът, който ме вдъхновява“

Лекар, блогър-активист и готвач получиха най-много подкрепа в четвъртата седмица на „Човекът, който ме вдъхновява“. Ще запомним седмицата с най-много подадени гласове за финалистите и най-много коментари с пожелания за подкрепа и благодарности в рими. Тук е мястото да отбележим, че съревнованието беше наистина оспорвано и в гласуването за един от номинираните открихме фиктивни гласове. Поради което той не влезе във финалната тройка. Вижте архив на гласуването тук.

Ето още веднъж и самите финалисти:

д-р Георги Стаменов

„Едва ли има човек в България, който да е татко на толкова много чакани деца! Името му предизвиква букет от най- хубави емоции и вдъхновението е най-малката от тях! Това за мен е човекът с главно „Ч“. Изцяло отдаден на професията си, на хората, за които той е Надеждата. Събрал е перкрасен екип от професионалисти, на които можеш да се довериш за най-скъпоценното… Може ли да се опише с няколко думи… И съм сигурна, че стотици ще са тези, които ще подкрепят моето предложение.“

Предложил: Дени Денчев

 

Таня Русева

Таня Русева – Бу (Ла Лече Лига Лидер, IBCLC) ме вдъхновява с това, че е дама-първенец в много отношения – тя е първата, която заговаря в страната ни за кърменето, важността и нуждата от него, както за бебетата и техните семейства, така и за обществото като цяло;  първата, която се акредитира като представител на най-старата и най-голяма организация в света за подкрепа, информация и помощ за кърменето – Ла Лече Лига; първата, която издържа изпита за международно сертифициран консултант по лактация. Интересно за Таня също така е, че тя е сред първите жени, започнали да говорят и пишат за майчинство (автор на популярния блог за кърмене и родителство ‘Царството на Бу’).

Предложил: Миряна Машева

 

Шеф Пеньо Иванов

   „Аз съм готвач” – така простичко се представя  Пеньо Иванов при запознанство.  Да, готвач е , и то какъв! Ръководи фирма за комплексно консултиране на ресторанти и води свое собствено кулинарно предаване – една от сбъднатите му мечти.  Тайната на успеха и на неговата популярност като добър професионалист е в максимата, която неотклонно следва – „Всичко трябва да се прави с любов”.
Но това, с което ме вдъхновява е свързано само до известна степен с добрата кухня.   Идеята да създаде и вече няколко години да провежда в различни градове на страната пътуващ кулинарен фестивал, за кратко време прераства в стремеж  към съхраняване и популяризиране на цялостния  български национален бит и култура. „ Пъстра трапеза на гости на моя град” обикаля различни региони и среща участници от различни общности, като представя по един неповторим , жив и непосредствен начин живота на местните хора.

Предложил: Мариета Недкова

 

Очаквайте интервюта с финалистите. И предлагайте нови номинации. Остават точно пет седмици до края на инициативата.

Публикации от серията