Василена Георгиева – От участие в Дни на кариерата до успешна IT кариера

Казвам се Василена Георгиева и съм Junior Full-Stack Developer в INENSIA. Не мога да кажа, че това беше мечтаната ми работа, дълго време си мислех, че искам да се занимавам с маркетинг и когато най-накрая постигнах мечтата си, разбрах, че това всъщност не е моето призвание. Технологиите, математиката и сложните задачи винаги са ми били страст, просто харесвам онова чувство да стигнеш до решението, когато „няма решение“. Така малко по малко, след много учене и решени задачи, преди точно една година се озовах на „IT Дни на кариерата“.
В INENSIA работя по различни международни проекти свързани с дигитализиране и автоматизиране на процеси и продължавам да разширявам уменията си ежедневно. Именно това е и една от ценностите, върху които компанията изгражда работата си – постоянно развитие на уменията, екипен дух, взаимно уважение и lean подход във всяко направление.

Като човек, започнал работа от кариерен форум, можеш ли да споделиш какви са предимствата на тези събития пред другите начини за търсене на работа?

За мен едно от основните предимства на кариерните форуми е, че директно можеш да се видиш с компаниите и да придобиеш впечатления за тях. В повечето случаи освен представители на човешки ресурси, те имат и програмисти на щанда, което ти дава възможност да разбереш повече за техническите аспекти на работата и проектите, а и да завържеш нови контакти.

Какви са предизвикателствата за теб като Разработчик софтуер и как ги преодоляваш?

Всяко ново нещо в тази професия е предизвикателство, важно е да си любознателен и да търсиш решението. Всеки проект, особено за прохождащ програмист, е вълнуващ и интересен. Постоянно се налага да учиш нови технологии и може би това, което още повече ме мотивира, е, че много бързо виждам резултата от своите усилия.

Кариерните форуми традиционно се провеждат вече и виртуално и присъствено. Ти кой формат предпочиташ и защо?

Аз идвам от онлайн формат, защото по време на пандемията беше по-лесният вариант – можеш да го направиш от вкъщи и за по-притеснителните хора също е добър вариант. Все пак на присъствено събитие има една по-различна атмосфера – попадаш в средата, изскачат повече въпроси, можеш да усетиш отсрещната страна.

*Текстът е предоставен от INENSIA

Свързани публикации