Даниела Капинчева, Даниел Иванов и Валди Събев са новите финалисти в „Човекът, който ме вдъхновява“

Диригент, композитор и арт мениджър събраха най-много гласове в шестата седмица на „Човекът, който ме вдъхновява„.

Вижте архив на гласуването тук и предложете нови вдъхновяващи личности.

 

Даниела Капинчева

Познавам Даниела Капинчева вече почти 16 години, и откакто се знаем тя винаги е била вдъхновение за околните. Вдъхновяваше колегите си в радиостанциите, в които работеше. Вдъхновяваше слушателите с нежния си глас и с лиричните си откровения в ефира. Вдъхновяваше и продължава да вдъхновява с поезията си и с кратките си прозаични прозрения тези, които имат щастието да се докоснат до тях. Трите й поетични книги: „Дневник на сърцето” /1997/ , „Душа под маската” /2004/ и „Три поеми за любовта” /2010/ и до днес са вдъхновение за мнозина. Вдъхновява приятелите си с доброта и отзивчивост, с разбиране и несекващото си желание да помага!

Вдъхновяваше и онкоболните от Центъра в Пазарджик, връщайки им вярата в Живота и в смисъла да се борят за него!

Предложил: Снежанка Боева

 

Даниел Иванов

Млад, талантлив, всеотдаен. Може би тези три думи са добро начало, с което да опиша човека и диригента Даниел Иванов. Възпитаник и хорист на Класическата гимназия, а по-късно и диригент на гимназиалните хорове за старинна, народна и възрожденска музика. Той не престава да вдъхновява децата със своята обич и отдаденост, възпитавайки у тях почит и отношение към изкуството, създавайки неразделна връзка между младите хора и музиката. Пазител на традициите, родния фолклор и вярата в доброто.

Предложил: Димана Личева

 

Валди Събев

Имам най-голямото щастие и късмет да бъда съпруга на най-прекрасния мъж на Света, Валди Събев. Първото нещо, което ми направи впечатление в него, беше колко земен човек е той, въпреки славата и световните си музикални успехи той не се е променил, запазил е доброто в себе си, държи се с всеки свой почитател като с приятел. Мислех си, че като всички хора със слава и той се е главозамаял от успеха си и не би ми обърнал внимание, ако му пиша. За мое щастие и очудване напълно грешах в преценката си за него. Веднага получих мил отговор и прекрасни пожелания. От там нататък имах възможността да разбера отблизо, що за човек е световноизвестният композитор Валди Събев.
Въпреки трудния си живот, който е имал дълго време, той не е загубил вяра в себе си и в истинската си същност, не се е поддал на думите на всички останали, които са искали да го накарат да пренебрегне мечтите си и да следва общоприетите правила. С много воля, усилия и упоритост той е достигнал момента, в който всички му се възхищават на успеха и го сочат за пример. Негови творби озвучават световни филмови продукции, телевизионни програми и видео игри. Издал е 7 албума, всеки от които се радва на огромен успех, а третият му албум „Impressions Volume Three” достигна до номер 16 в Топ 100 на най-продаваните албуми в Америка.
За много кратък период от време, разбрах, че това е най-перфектният съпруг, който може да съществува. Никога не съм и подозирала, че в днешно време може все още да има човек, който така да вярва и да държи на семейните ценности, да е верен на съпругата си, да прави всичко възможно вкъщи да цари любов, спокойствие, щастие.

Предложил: Надя Събева

Публикации от серията