Десислава Петрова, APS Trading: „За нашия мениджмънт е най-важно хората да се чувстват добре на работа“

На 23 и 24 юни, в град Вършец, се проведе 25-тото издание на добилия с времето известност в гилдията формат – HR Weekend. Над 20 професионалисти се срещнаха в уютната и прохладна атмосфера на Sunny Garden Spa Hotel. Обсъдени бяха две основни теми, които са особено актуални напоследък – за мотивацията и задържането на таланти в компаниите и за особеностите на съвременната индустриална кариера в България. Използвахме случая, за да поговорим с някои от участниците в събитието и да научим повече за тяхната гледна точка.

Г-жа Десислава Петрова, от APS Trading, сподели още в началото на разговора ни, че участва в този формат за пореден път от доста години. Тя веднага отбеляза, че ценното на HR Weekend е фактът, че участниците споделят добрите практики. Похвалена беше и неформалната обстановка, която е реално предимство при такъв тип срещи.

Г-жа Петрова каза, че темата, която бе разглеждана в първия панел от събитието – мотивиране и задържане на таланти – е изключително важна тема, която е актуална непрестанно във времето. Тя каза също, че работи с мотивирани и ангажирани хора. Доказателство за това е, че текучеството в компанията е под 1%. Голяма роля за това състояние на нещата има мениджмънтът, който полага усилия, хората да се чувстват добре на работа.

Чуйте какво още разказа г-жа Петрова пред камерата ни.

Публикации от серията