„Дни на кариерата” или най-доброто място да намериш мечтаната работа

Кариерните форуми стават все по-популярни събития, на които студентите отиват, за да намерят своята мечтана работа и да стартират кариерата си.

Поредицата „Дни на кариерата“ е съвкупност от най-посещаваните кариерни събития в страната, които се организират от JobTiger. На 4 декември предстои последният форум за тази календарна година – „Дни на кариерата“ в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти

унсс1Форматът на събитието дава на студентите неограничени възможности да се срещнат с представители на компаниите, от които се интересуват. Тези срещи напомнят доста на спийд дейтинг, в който имате ограничено време, за да впечатлите човека, с когото разговаряте. Имате само няколко минути за разговор със специалиста по подбор на персонал, но те могат да се окажат най-важните в живота ви. Затова, не подхождайте неразумно, отивайки на „Дни на кариерата“ неподготвени. Ние ще ви издадем няколко малки тайни, с които ще постигнете сигурен успех при всеки разговор, а вероятността да получите няколко предложения за следваща среща и интервю ще се увеличи в пъти.

Как да си „напишете домашното“ преди „Дни на кариерата“?

Избирайте

Грешно е да мислите, че посещавайки кариерен форум, сте там, за да избират вас. Напротив, там сте, за да избирате вие! Предварително направете списък с компаниите, в които бихте работили. Проучете ги, разберете каква е дейността им и какви отворени позиции имат в момента. Ако решите да се разровите още повече, намерете профилите на компаниите в социалните мрежи и съберете цялата налична онлайн информация. Тя ще ви бъде от полза.

Подгответе си представяне

Подгответе се да презентирате себе си по най-добрия начин. И това не означава само да го искате, а наистина да оттренирате представянето си. Опитайте се да говорите пред огледалото, да се запишете на видео или да презентирате пред познат, за да чуете как точно звучите и колко убедителни сте в това, което казвате. След това тренирайте да го правите, докато сте сигурни, че се справяте отлично, за най-краткото възможно време.

Забравете притеснението

Може би ще се чувствате комфортно, ако отидете на кариерен форум с приятели. Но в този случай е твърде вероятно да не постигнете целите си и да не проведете нито един разговор с представител на компания. Не забравяйте, че сте там, за да се представите по най-добрия начин, да създадете нови контакти и да откриете своята работа.

унсс4

Използвайте целия потенциал на събитието

Докато чакате за среща с представител на съответната компания, не пропускайте възможността да се запознаете с хората около себе си и да обмените опит с тях. Със сигурност те ще имат какво да споделят относно своите срещи през деня.

Забравете за подаръците

унсс2

По време на „Дни на кариерата“, както и на останалите кариерни форуми, ще видите много компании, които подаряват подаръци. Да, те са ги донесли, за да ви ги подарят, но не доближавайте щанда с единствената цел да си вземете подарък. Помнете, че мисията, която изпълнявате, е да си намерите работа и да създадете нови контакти.

Нищо не свършва в края на деня

Краят на деня е и краят на кариерния форум, но ако мислите, че когато се приберете вкъщи, сте свършили всичко, грешите. Сега е моментът, в който вие да действате. Съберете визитките на специалистите по подбор на персонал, спомнете си разговорите си с всеки от тях и им изпратете имейл, който да им припомни защо искате да работите за тях и как бихте допринесли за развитието на компанията с работата си. Припомнете им и някои важни точки, които сте обсъждали по време на разговора си през деня.

Още важни съвети за добро представяне можете да откриете тук: http://jobtiger.tv/subitia/kak-da-se-podgotvim-uspeshno-za-dni-na-karierata

А сега сте вие…

Вече знаете най-важните неща, които са ви необходими преди да посетите кариерен форум. „Дни на кариерата“ в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти ще се проведе на 4 декември в сградата на УНСС. Форумът ще ви срещне с представители на 59 компании, всяка от които предлага стажантски и работни позиции. Паралелно ще се провеждат и практически работилници на част от компаниите-участници, в които можете да се включите и да разберете повече за тяхната работа. Така че, добавете 4 декември в календара си и бъдете сигурни, че ако се подготвите добре, следвайки нашите съвети, ще откриете своята мечтана работа!

унсс

„Дни на кариерата“ в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти се организира от JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

Публикации от серията