Елена Маринова, Мусала Софт: Как да не правим компромис при силно прегрят пазар на труда

Business Leaders and HR Meetup е най-новото събитие в портфолиото на JobTiger. Форматът се проведе за първи път на 30 юни и 1 юли в Пловдив и събра на едно място шестима панелисти бизнес лидери и HR специалисти от над 35 компании от различни сектори.

Президентът на Мусала Софт Елена Маринова бе един от панелистите по време на събитието. Пред камерата на JobTiger.tv тя сподели оцени цялото събитие като „много смислено“, заради възможността управители на компании да се срещнат и разговарят по важни теми с ръководители на HR отдели.

„Темата employer branding стои по различен начин за различните индустрии в България. Очевидно в ИТ имаме силно прегрят пазар на труда и сме в ситуацията, в която трябва да продаваме себе си на хората (…) Не компанията избира хората си, а е силно двустранен процес, дори, бих казала, леко клонящ към това хората да избират компанията си“, добави ръководителят на една от най-популярните български ИТ компании. Тя разказа и за програмите за преквалификация и над 120-те самостоятелни събития само за миналата година, посетено от над 7000 души, които успяха да реализират от Мусала Софт и описа как строителни инженери и архитекти успяват да започнат ИТ кариера.

Свързани публикации