Employer Branding в България вече не е просто на думи

Нуждата от изграждане на позитивен работодателски бранд се осъзнава от все повече компании в България, при това вече говорим не само за организации с чуждестранен мениджмънт или собственост, а и за изцяло местните фирми. В същото време все повече PR агенции се ориентират в специализирано създаване и утвърждаване на работодателския бранд на свои клиенти. Това бяха само част от изводите, които можеха да се направят от церемонията по раздаването на първите награди Employer Branding Awards, провела се на 19 януари. Конкурсът бе организиран от b2b Media, а победителите бяха излъчени сред жури от водещи специалисти от различни сфери, сред които и управителят на JobTiger, Светлозар Петров.

JobTiger.tv разговаря за наградите и за тенденциите в изграждането на работодателския бранд с Надя Маринова, главен редактор на b2b Media и основател на Employer Branding Awards. „За наше щастие много компании откликнаха на компанията да кандидатстват… Радваме се, че има все повече работодатели, които мислят за това как да управляват своите таланти, как да ги изграждат и как да привличат нови и как да направят своя бранд позитивен, популярен и добре възприеман към настоящите и бъдещите си служители“, заяви тя. „Видяхме в проектите че има и от двете страни – вътрешни комуникации, външни комуникации към външни публики, които са реализирани много успешно.“

Вижте пълното интервю и кадри от награждаването във видеото. Пълният списък с отличени компании по категории можете да откриете тук.

Свързани публикации