Ericsson с четвърта поредна награда от ТОП ИКТ Работодател

Продължаваме с интервютата с отличените като най-добри работодатели в България компании в проучването „ТОП ИКТ работодател“ 2015 г.

Ericsson Telecommunications Bulgaria спечели наградата в сектор „Телекомуникации“.  Компанията има повод за гордост – печели в тази категория за четвърта поредна година.

При получаването на наградата Георги Ножаров, HR мениджър на Ericsson Telecommunications Bulgaria, си пожела повече конкуренция в този сектор и отчете високо наградата най-малкото заради факта, че с нея българския офис изпъква над представителствата на компанията в други държави. Пред камерата на JobТiger.tv г-н Ножаров призна, че въпреки предишните успехи в проучването, определено е изненадан от тазгодишната награда, заради повечето нови служители в компанията, постъпили на работа напоследък. Той изтъкна и интересна допълнителна мотивация на компанията да участва в проучването.

Класацията за най-добър работодател в ИКТ бранша се изготвя въз основа на резултатите от изследването „ТОП ИКТ работодател“, което се осъществява за четвърта поредна година по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА). Проучването се проведе сред 31 български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на българския пазар. То изследва факторите и степента на ангажираност и удовлетвореност на служителите в сферата на информационните и комуникационните технологии.

Изискването за включване в класацията е компаниите-участници да разполагат с поне 50 постоянни служители към началото на проучването, както и определен брой служители, попълнили въпросника за ангажираност, в зависимост от общия брой заети в организацията. За водещи ИКТ работодатели се обявяват най-добре класиралите се компании измежду всички, като отделно се оповестяват и победителите в отделните категории. За втора година в подредбата бе включена и категория за малки компании с персонал до 50 служители.

„ТОП ИКТ работодател“ е инициатива на технологичния издател ICT Media и кариерния уебсайт и агенция за подбор на персонал JobTiger и се изпълнява със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България, Българската асоциация по информационни технологии и Българска асоциация за управление на хора. Инициативата бе подкрепена и от Sofia Airport Center и CSC Bulgaria. Финансово и логистично съдействие оказаха също Experian, Taulia, SoftServe и Audit Advice Associates.

Свързани публикации