Есенното издание на „Кариера в България: Защо не?“ акцентира на предприемачеството

Петото поредно издание на форума „Кариера в България: Защо не?” ще се проведе на 13 септември 2012 г. в Интер Експо Център, София. В момента на Кarieravbulgaria.com тече безплатната регистрация за всички българи с опит и/или образование в чужбина, които искат да научат повече за възможностите за професионална реализация в България.

Предприемачеството е основен акцент в конферентната програма на събитието. В първата дискусия в програмата „Може ли бизнесът в България да се конкурира навън?” ще се включат Саша Безуханова, директор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард и предприемачите Драгомир Кузов и Ивайло Пенчев.

По темата „Предприемачество.bg: to be or not to be” ще дискутират ръководители на двата фонда Eleven и LAUNCHub, които вече започнаха да разпределят 21 млн. евро на стартиращи компании в България. В дискусията ще се включат и представители на Института за предприемачи на Сиско, както и фондация StartUP, а предприемаческият клуб StartItSmart ще участва с модератор.

За да разкажат за своя път на кариерното развитие в България организаторите са поканили и представители на неправителствената сфера (Боряна Зафирова, организатор на Sofia Design Week и Sofia Architecture Week), държавните институции (Павел Анастасов от екипа на президента) и частния сектор (Цветослава Кьосева, мениджър център за иновации в М-Тел).

Кристалина Георгиева за втора поредна година ще се включи с видео обръщение към участници във форума по време на дискусия с публиката на тема „Long-distance relationship with Bulgaria или как да помагам на родината си от разстояние”.

Пълната програма на форума може да се види на сайта на събитието.

Форум Кариера в България се организира от сдружението на българите с опит и образование в чужбина Тук-Там и кариерният сайт Back2BG с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина, GoBox и MixMedia. 

Над 3500 кандидати са участвали в четирите издания досега, където над 100 водещи фирми в България се представиха с щандове, фирмени презентации и семинари, а повече от 30 водещи мениджъри споделиха своя опит. 68% от досегашните участници във форума търсят възможности за по-добра кариера. 51% от кандидатите ще се върнат или вече са се върнали в България. Най-много от участниците (33%) търсят работа в сектор Мениджмънт и управление, следвани от Консултантски услуги (22%), Маркетинг (21%), Финанси и банки (21%) и ИТ (15%).

 

Публикации от серията