Experian: Креативността и иновативността са част от ежедневието на служителите ни

Experian e компания, която предоставя информационни аналитични услуги и продукти в целия свят, оперира в над 90 държави и има повече от 17 000 служители. Компанията подкрепя класацията ТОП ИКТ работодател, а повече за дейността й ще научите от видео-интервютата с Таня Митева, HR мениджър за България, Турция и Гърция и Христо Хаджичонев, мениджър „Програмно развитие“ в Experian Bulgaria.

Experian отваря офис в България през 2004-та и седем години по-късно в третия по големина в регион EMEA офис работят 216 души. По думите на Таня Митева компанията създава добри условия за реализиране на добри практики за управление на човешките ресурси. „Всеки служител има индивидуален план за развитие, който се реализира с коучинг и менторинг. Използваме електронна система Education Express. Отделя се и време за въвличане в сложни проекти, за да могат хората да придобият умения, от които имат нужда“.

„Компанията дава възможност на хората с иновативни идеи да кандидатстват за реализирането им в проект и те да бъдат въведени на практика, дори да не са съвсем близки до конкретните корпоративни цели на компанията“.

Като чувствителна към проблемите на обществото, компанията има политика за корпоративна социална отговорност и дава 3 дни в годината на всеки служител, за да се посветят на кауза, в която вярват.

Христо Хаджичонев добавя още за профила на компанията. Разказва и за своята кариера преди сегашната позиция. Ключово се оказва решението му да запише университетска специалност, която не е пряко свързана с информационните технологии, които е изучавал в средното образование – „анализ и моделиране на икономически системи“. Според него „това е фундаментът на всичко свързано с business intelligence“.

Имал е дилема дали да остане в България и разширяването ан операциите на Experian в България му дава шанс. „Experian надхвърли моите очаквания, защото дава възможност на креативността и иновативността да бъдат част от твоето ежедневие. Част от успешното кариерно развитие е да успяваш и преодоляваш неща, които не навсякъде можеш да срещнеш“.

 

Защо Experian подкрепи класацията ТОП ИТ работодател?

Христо Хаджичонев: „Като компания, която зависи много от иновативността, за нас е важно да работим в пазар на труда, който предлага качествени и креативни кадри. Искаме да сме част от развитието на българския пазар в тази посока“.

Таня Митева: „Подкрепяме инициативата ТОП ИКТ работодател, защото работим за усъвършенстване на работната среда в България“.

Публикации от серията