Глобалната инициатива Startup Weekend за първи път в Благоевград

29 януари 2015 Спонсорирана публикация

54 часа обмяна на бизнес идеи като част от глобалната инициатива StartUP Weekend ще съберат близо 80 предприемачи и ентусиасти от цялата страна в Американския университет в Благоевград на 6-8 февруари.

banner 2
Отбори, съставени от бизнес експерти, предприемачи, дизайнери и студенти, ще присъстват на лекции и занимания, които преминават през всички стъпки за основаването на бизнес. Целта е участниците да развият максимално добре своите идеи. Те ще бъдат подпомагани от експерти в различни области. В края на програмата, отборите ще представят своите бизнес планове пред предприемачи, инвеститори и гости.

Форматът Startup Weekend се провежда за първи път в Благоевград. Идеята за глобалната инициатива идва от Сиатъл, Вашингтон. Само за няколко години са осъществени повече от 8000 бизнес идеи, дадени по време на 1800 успешни събития в 120 страни от цял свят.

През март, екипът на StartUP@Blagoevgrad ще проведе за трети пореден път и своята годишна конференция. Целта е стимулиране на предприемачески дух сред младите хора. Всяка година събитието събира повече от 200 предриемачи и ентусиасти от цялата страна.

Публикации от серията