GLOBUL организира конкурс за социално ангажирани млади хора

Двамата победители ще представят България на международния форум Telenor Youth Summit в Осло.

Stage by Saad Warraich

В конкурса на GLOBUL могат да се включат настоящи или завършили студенти на възраст между 18 и 25 години, които свободно владеят английски език както писмено, така и говоримо. Кандидатите трябва да изпратят своя актуална автобиография и есе на тема „Ролята на дигиталните технологии за създаването на социална промяна и възможности за обществото“ на английски език на имейл youthsummit@globul.bg до 30 септември 2014 г. В есето си, всеки участник може да представи конкретна идея или да опише начините, по които мобилните комуникации могат да спомогнат за разрешаване на даден социален проблем.

На 10 октомври ще бъдат определени десетимата финалисти в конкурса. Те ще имат за задача да заснемат видеоклип, в който да разкажат за своята идея, както и да я представят пред жури от представители на GLOBUL, Junior Achievement България и консултантската фирма denkstatt. Имената на двамата победители, които ще участват във форума Telenor Youth Summit 2014, ще бъдат обявени в началото на месец ноември.

Telenor Youth Summit 2014 ще се проведе в периода 9 – 11 декември в Осло като GLOBUL ще поеме всички разходи по транспорта, прехраната и престоя на двамата победители. По време на форума те ще имат възможност да се запознаят с още 26 социално ангажирани младежи от цял свят, да обсъдят своите идеи за позитивна промяна в обществото и да получат напътствия от международни експерти в областта на социалното предприемачество и дигиталните технологии. Освен това, участниците във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир и ще присъстват на традиционния концерт след нея, който се посещава от редица известни личности.

Глобалната инициатива Telenor Youth Summit се провежда за втора поредна година, като през 2013 г. GLOBUL също изпрати двама участници във форума. Ето какво сподели една от миналогодишните победителки, Стефани Тонева:

„Участието ми в конкурса на GLOBUL беше едно от най-важните неща, случили се за мен през изминалата 2013 година. То ми даде увереността да повярвам, че човек може да постигне много със собствените си усилия и идеи. Така се озовах на форума Telenor Youth Summit 2013 в Осло. Там натрупах безценен опит и контакти. Запознах се с хора, които имат куража, надеждата и желанието да променят света, в който живеят и да работят за това, той да се подобрява. Благодаря на GLOBUL за невероятната възможност! Продължавайте все така да давате шанс гласът на младите да се чува!“

Подробна информация за конкурса на GLOBUL е публикувана на уебсайта на компанията: http://www.globul.bg/bg/telenor_youth_2014.html.

Публикации от серията