Големият талант, нетърпението на millennials поколението може да се канализира в правилна посока

Milennials-поколението възприема по различен начин работата и професиите, организационните структури вече са коренно различни, а мениджърския опит от миналото не е този, който ни трябва днес. Това бяха част от многото интересни изводи, които направи Иво Паскалев, ръководител на Fusion Academy, в презентацията си по време на HR Industry 2018.

Но, все пак, толкова ли е различен начинът, по който се прави бизнес днес?

Това попитахме специалиста, който ни отговори, че дигитализацията, постоянната промяна, която се налага, много по-бързото движение на информацията са сред факторите, които определят днешната действителност. Според него промяната трябва да стане начин на мислене: „Ако преструктурирания едно време се правиха много рядко – на 5-10 години, сега това е ежедневие. Трябва да се култивират такива способности в лидерите. Тези промени трябва да се предвиждат, да се управляват. Постоянно да се предефинира посоката на компанията.“

Иво Паскалев защитава HR методи, включващи използване на  човешката креативност. Особено щом става дума за ангажиране на млади хора: „Millennials имат много голяма нужда да се изразяват. Тази нужда е закодирана във всеки от нас, но особено те имат желание много бързо да учат. Чувстват подсъзнателен импулс, че това, което правят трябва да има принос, желаят да го постигнат бързо. Много бързо мислят, много са динамични“, обяснява ръководителят на Fusion Academy, и посочва, че правилният подход е тази енергия да се овладее, и техния голям талант, това нетърпение, което носят, да се канализира и използва в правилна посока.

Вижте във видеото записа на нашия разговор, и ще разберете още подробности, както и защо Иво Паскалев защитава тезата, че HR мениджърите трябва да притежават набора от умения на изпълнителните директори.

Очаквайте още интересни репортажи от HR Industry 2018, специализираното браншово изложение в България за компании, предлагащи услуги в областта на човешките ресурси, за да чуете още интересни мнения и да се запознаете с нови услуги, които могат да помогнат на компанията ви да привлича, ангажира и запазва най-добрите таланти.

Свързани публикации