Google, Apple и Walt Disney са сред най-желаните работодатели в САЩ

Винаги са съществували компании, които изглеждат по-привлекателни за работа в очите на наскоро дипломирали се млади хора. В САЩ ежегодно се провеждат много класации за най-добрите работодатели, а през последните години технологичните компании неизменно заемат водещите места. Така е и в най-новото проучване сред 60 000 американски студенти, където Google оглавява списъка с най-харесвани работодатели според всички, които завършват бизнес специалности или специалности в областта на информационните технологии. Компанията е на четвърто място за новодипломиралите се специалисти, следвали инженерни или други науки.

Apple е в челните места сред най-желаните работодатели за всички специалности. Инженерните студенти посочват, че NASA е организацията, за която най-много биха желали да работят. Хуманитаристите пък се ориентират най-вече към Walt Disney Co., ООН и Teach for America. Други компании от списъка включват имена като Microsoft, Facebook, JP Morgan, Nike, Boeing, General Electric.

Други изводи от проучването показват, че младите хора се интересуват най-много от сигурността на работното си място и баланса между работа и личен живот.

Във видеото – как изглежда офисът на Google в Ню Йорк, репортаж на The Wall Street Journal 

Очаквайте и първото проучване за най-добрите ICT работодатели в България според техните служители. Проучването се провежда от JobTiger и ICT Media, а резултатите ще бъдат обявени през октомври

Свързани публикации