Представяме ви Мартин Вучев – един от реализираните стажанти на ГОПЕТ ТРАНС

Представяме ви Мартин Вучев – един от реализираните стажанти на ГОПЕТ ТРАНС

Кратко представяне на компанията:

Основана през 1995 г. в София, ГОПЕТ ТРАНС стартира дейност като спедитор, трансформирайки се впоследствие в посока „one-stop shop“ доставчик на транспортни и логистични услуги. Дейността на компанията е подчинена на нейната визия, фокус върху клиента и отдадеността на екип от професионалисти. Днес ГОПЕТ ТРАНС е водещ доставчик на транспортни и логистични услуги в България и основен регионален играч, със силно локално присъствие и активна дейност в Гърция, Румъния, Полша, Испания, а от 2020 г. – и в Турция. Екипът на ГОПЕТ ТРАНС наброява около 380 служители, повече от половината от които в България.

Кратко представяне на стажанта:

Казвам се Мартин и съм от София. Като дете тренирах футбол и плуване, и мечтаех да стана спортист. Учих в Първа испанска гимназия и след завършването й исках да следвам фармация, но не успях да преборя биологията.

След този опит взех решение да уча нещо свързано с транспорта – сфера, която познавах от членове на семейството ми и интересът ми към нея растеше. Оценките в дипломата ми бяха високи и се справях добре с математиката. На изпита за УНСС се представих отлично. При кандидатстването бях посочил само една специалност „Икономика на транспорта и енергетиката“. И ме приеха.

1. Как започна твоят път в Гопет Транс и как научи за стажантската програма?

Научих, че Гопет Транс имат стажантска програма и кандидатствах. Следващите 4 месеца бях част от екипа на компанията и трупах знания и опит. Наложи ми се обаче да прекъсна работа, за да успея да се справя с изпитите – първа година студент, първи семестър, първа сесия. Беше трудно, признавам.

2. Как този стаж ти помогна в развитието на професионални знания и умения

Този стаж беше възможност да покажа, че съм силно мотивиран и мога да бъда част от един работещ екип от професионалисти и че имам личностните качества за тази професия. Явно съм успял, защото когато приключи стажът, от компанията ми отправиха писмено предложение, в което бе посочено, че ще ме очакват следващата година да се върна при тях. Страхотен стимул за млад човек.

3. С какво се занимаваше в началото и как се развиха твоите задължения?

По време на стажа започнах със запознаване с процесите и общите принципи на бизнеса, с нормативната рамка, която следваме при планирането на транспорти, въвеждах данни в специализирания  софтуер, който компанията използва. Помагах активно на колегите във всички ежедневни задачи.  Когато отново постъпих на работа в Гопет Транс като Асистент спедитор в екипа, работещ с полския пазар, ангажиментите ми вече включваха участие в планирането и подготовката на оферти към клиенти. Година по-късно вече бях спедитор и самостоятелно планирах товари, поверени на компанията от нейните клиенти. Ежедневието ми е изпълнено с много динамика – оферти, планиране на транспорти, контакти с колеги и клиенти, търсене на решения. Харесва ми отговорността, която нося, разчитам на моята креативност, комбинативност и опит.

4. Кой беше най-интересният ти проект/ дейност от стажа?

Най-интересният проект и разбира се огромно предизвикателство за мен беше, че в края на стажа екипът ми гласува доверие и ми повери да проверявам и съдействам в координацията на транспорта на товари на голям корпоративен клиент. Страхотен опит, който много бързо те потапя в дълбокото и те учи на бизнес комуникация, пунктуалност, гъвкавост и поемане на отговорност.

5. Какви са твоите очаквания по отношение на бъдещата ти кариера в компанията?

Към днешна дата вече съм FTL Manager, Area Central и отговарям за екип от петима колеги. Тази роля е сравнително нова за мен. Продължавам да надграждам по посока мениджърски компетенции. Ключово за мен е да изградя синергия и да бъда част от един добре сработен екип от мотивирани и отдадени хора, такъв като този, в който започнах и аз самия преди няколко години.

6. Защо би препоръчала вашата фирма и стажантска програма ?

За мен Гопет Транс е синоним на сигурност. Сигурност за личната ми реализация, стабилност в работата, спазване на поетите ангажименти при правене на бизнес, страхотен екип. Чувствам се на правилното място.

Бих посъветвал младите хората да изберат специалности, които ще им позволят реализация в транспортния бизнес – това е бизнес, който винаги ще съществува и има добра перспектива за развитие.  А стажантската програма на Гопет е една прекрасна възможност.

https://gopettrans.com/bg

Свързани публикации