Горан Арсов, директор „Човешки ресурси” на Изи Кредит: Предприемаческата академия е шанс за реализация в една от най-успешните български финансови институции

Горан Арсов, директор „Човешки ресурси” на Изи Кредит: Предприемаческата академия е шанс за реализация в една от най-успешните български финансови институции

Изи Кредит и Нов български университет (НБУ) основаха Предприемаческа академия за фирмени мениджъри. Академията ще стартира в края на месец май.  В програмата са заложени основни курсове, необходими на един ръководител на корпоративно ниво. Курсистите ще определят сами своята програма, продължителност на обучението и курсовете. На завършилите с минимален успех 5.00 ще бъде предложен стаж в Изи Кредит, с възможност за оставане на постоянна работа. JobTiger, като медиен партньор на инициативата, потърси мнението за проекта на директора „Човешки ресурси” на Изи Кредит Горан Арсов.

Защо създадохте Предприемаческата академия и какво ще ви донесе партньорството с Нов български университет?

Обученията в Изи Кредит са в основата на успеха на всеки служител на компанията. Още преди години основахме наш вътрешен обучителен център – Изи Академия, в която бизнес треньори подготвят кредитните консултанти и мениджърите в търговската структура на дружеството. С разрастването на бизнеса обаче, вече се нуждаем от по-мащабна институция – от корпоративен университет, който да подготвя наши потенциални служители още преди да са постъпили в компанията. Така се роди идеята за Предприемаческа академия.

Нов български университет също както Изи Кредит е успешен проект, плод на предприемачески усилия. В този смисъл преподавателите в него са заредени с предприемачески дух и енергия, което ще е от полза за превръщането на курсистите в успешни мениджъри на корпоративно ниво. Това е интригуващ проект и чудесен шанс за всеки амбициозен човек във времена на ограничени възможности на пазара на труда.

Какво ще спечелят от програмата курсистите?

Не е тайна, че все още има разминаване между образованието и бизнеса. Особено по отношение на предприемаческите умения. В Предприемаческата академия този проблем ще бъде решен. Курсистите в академията ще бъдат обучавани от водещите преподаватели в Нов български университет и ще решават реални казуси от бизнес практиката с топ мениджърите на Изи Кредит. Те ще получат шанс да реализират натрупаните знания и умения в една от най-успешните български финансови компании с международно развитие. При всички случаи завършилите ще получат легитимен образователен документ за професионална квалификация от едно от водещите висши училища в България.

Кой може да кандидатства?

Всеки с желание да развива предприемачески умения, независимо от завършеното до момента образование. Каним всеки, който е заинтригуван, да посети Ден на отворените врати на академията в Нов български университет на 17 май, петък, от 16 часа в зала 310, корпус 1. Подробна информация и записване има на http://www.easycredit.bg/Academy и http://cpo.nbu.bg/index.php?p=lll.

 

Публикации от серията