„Граждански работилници“ майсторят каузи по повод петата годишнина на НПО Портала

Инициативата „Граждански работилници“ ще се проведе на 21 май. Нейни организатори са Информационният портал за НПО и младежката организация JCI България. Събитието е част от програмата по отбелязването на петата годишнина на Портала.

rabotilnici

В рамките на събитието групи, съставени от студенти, ученици, представители на бизнеса, администрацията и НПО сектора ще имат възможност да „изработят“ свой проект по пет предварително зададени теми: подкрепа на деца и родители, дарителство и благотворителност, здравеопазване и права на пациента, околна среда, социални услуги и дейности. Темите на проектите са подбрани, тъй като според статистиката на Портала са  най-отразяваните в НПО сектора.

Всяка група ще има ментор и ще получи консултация от PR експертите Деница Илиева – координатор „Комуникации и ресурси“ в Habitat for Humanity, Стефан Димитров – изпълнителен директор на Go Green Communication и Десислава Василева – управител на Idea Advertising and PR. Те ще дадат основни насоки за промотиране и налагане на изготвените проекти пред медиите и обществото.

„Добрият проект и правилното стратегическо планиране са основата на успешната кауза и привличането на поддръжници. Затова се надяваме работилницата да има практическа полза за участниците”, коментира Яна Събева, член на УС на Българското дружество за връзки с обществеността.

Трите най-добри проекта ще бъдат представени пред публиката в края на събитието.

„За пет години НПО порталът успя да се утвърди като най-голямата общност на неправителствени организации и хора с кауза в България. НПО работилниците са стъпка напред в създаването на активно гражданско общество. Ние вярваме, че каузата не се намира. Тя се създава“, коментира повода за събитието редакторът на www.ngobg.info Виктория Юлиянова.

„В своята работа JCI се води от нуждите на обществото. Целта на инициативата е да достигнем до формулиране на устойчиви решения, съобразени с основите фактори, които създават тези нужди. Гражданските работилници са изградени именно на тази основа и дават възможност да получим пълна картина, взимайки предвид гледните точки на различни групи от обществото“, отчете като основна причина участието на JCI президентът на локалната организация в София Ана Николова.

В събитието участие ще вземат експерти от Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Център за приобщаващо образование, Български център за нестопанско право и др.

„Гражданските работилници“ се организират с подкрепата на Българското дружество за връзки с обществеността и любезното домакинство на Българската търговско-промишлена палата. 

Свързани публикации