Григор Ендрев за стипендиантската програма на “Либхер“

Преди няколко месеца Спаска Станкова разказа за подбора на специалисти в “Либхер Хаусгерете Марица”. Продължаваме разговора с друг представител на отдел „Човешки ресурси“ – Григор Ендрев. По време на Национални дни на кариерата в Пловдив той сподели подробности за две програми на компанията, насочени към студенти.

Стажантската програма приема кандидати целогодишно, а стипендиантската програма е сравнително нова инициатива, която дава възможност на студенти да получат допълнително месечно финансиране (250 лв.) за периода на обучение, а след завършване на университета – трудов договор за минимум три години работа по специалността. В рамките на втората програма участниците получават и възможност за стаж, и обучение по немски език.

„Създадохме стипендиантската програма, тъй като изпитваме трудност да намираме хора, които са технически грамотни и в същото време имат познания по немски език. Преценихме, че е по-добре една или две години да са наши стипендианти, да инвестираме в тях и когато завършат директно да могат да започнат работа. По-подходяща е за студенти в региона, но в и двамата ни стипендианта в момента учат в София и идват на стажове когато са свободни“.

Чуйте подробности и за двете програми във видеото.

Публикации от серията