Хиляди български студенти получиха възможност за старт в кариерата си на форума „Национални дни на кариерата“ 2014

IMG_1Вчера приключи и вторият ден от Софийското издание на най-големия кариерен форум, който се провежда в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Форумът се проведе в Националния дворец на културата в София, на 18-ти и 19-ти март и бе открит от Кмета на Столична Община – Йорданка Фъндъкова, Заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Янкова, Изпълнителния директор на Агенция по заетостта Асен Ангелов, Конфедералния секретар на КТ „Подкрепа” – Емил Димитров, Яна Йотова – Старши експерт в дирекция „Висше образование” на МОМН, Управителя на JobTiger ООД – Светлозар Петров и Изпълнителния директор на Нестле България – Хуан Карлос Пералехо.

Photo_2 web„Национални дни на кариерата“ дава възможност на хиляди студенти в България  да намерят най-подходящата и желана работа от тях. Софийското издание събра 112 български и международни компании от различни бизнес сектори под един покрив. Всички те представиха своите стажантски и работни позиции пред младежите.

Тази година над 6500 студенти посетиха изложението. Голяма част от тях се включиха и в традиционната семинарна програма. В рамките на двата дни, представители на 14 компании дадоха ценни съвети на младежите и им разказаха повече за своята дейност.

За посетителите на „Национални дни на кариерата“ 2014 бе организирана и специална томбола от JobTiger. В нея имаха възможност да се включат всички желаещи да попълнят кратка анкетна карта. Сред хилядите желаещи на лотариен принцип бяха изтеглени следните късметлии:

JobTiger - AnketaБезплатно кариерно консултиране от нашите специалисти печелят:
– Мария Кавръкова, Софийски Университет „Св. Климент Охридски“
– Стефан Караджов, Университет по библиотекознание и информационни технологии
– Владислав Дацов, Софийски Университет „Св. Климент Охридски“
– Любомир Пойков, Нов Български университет
– Зорница Илиева, Софийски Университет „Св. Климент Охридски“

Книги:
– Ана-Мария Ангелова, УНСС печели „Мисия моята ИТ кариера“ на Ивайло Христов и Павел Хаджиев
– Бояна Йорданова, СУ „Св. Климент Охридски“ печели „Пътят на Toyota“ на Джефри Лайкър
– Иванка Бакалова, УНСС печели „Повратната точка“ на Малкълм Гладуел

И голямата награда – Kindle печели Таня Петкова от СУ „Св. Климент Охридски“.

Следваща спирка на най-големия кариерен форум „Национални дни на кариерата“ е Варна. Събитието ще се състои на 25 март от 10:00 ч. до 18:00 ч. в галерия „Графит“. В морската столица ще се включат 36 компании, като 7 от тях ще имат и семинарна програма. Входът за посетителите е свободен!

Организатор на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е HR компанията JobTiger. Генерален спонсор на събитието за 11-та поредна година е най-голямата хранителна компания в България – Нестле България.

Публикации от серията