HR Industry: видео акценти

„Ако не си търсен работодател, просто ще следваш пазара, не можеш да си лидер на него“. С тези думи Джордж Цаконас, генерален мениджър на MetLife в България, откри първото изложение за услуги и продукти за специалистите по човешки ресурси HR Industry. Компании като MetLife предлагат важни социални придобивки – например животозастраховане – с които работодателите да привличат най-добрите кандидати за работа.

Участие на изложението взеха 36 водещи компании, сред които Ernst & Young, Manpower, Adecco, PSG, IHR, Gea Events, Probook, Edenred и Sodexo, а форумът бе посетен от над 250 HR мениджъри и управители на компании от различни бизнес сектори. Близо 50 компании се включиха в първия каталог на HR индустрията, който може да разлистите в електронен формат тук.

В паралелните семинари Probook говориха за новата революция в търсенето на работа – професионалните социални мрежи, Manpower сложиха акцент върху влиянието на новите технологии върху пазара на труда и привличането на най-младите кандидати за работа, а Ernst & Young – върху експатриатите като предизвикателство пред HR екипите. Денят завърши с drum circle на Либера.

Вижте и фотогалерия от изложението. Очаквайте интервюта с участниците в него. Всичко за събитието ще намерите на HRIndustry.bg.

Публикации от серията