HR Industry 2016 – А3-VD

Продължаваме репортажите си от най-успешното, пето издание на браншовата среща и изложение HR Industry, която се проведе на на 11 февруари 2016 г., в хотел Хилтън, София. В събитието се включиха 47 организации и около 550 посетители. Водещи български и международни компании демонстрираха най-новото и актуалното от своите продукти и услуги.

A3-VD е българска компания, която предоставя трейнинги, тимбилдинг решения и услуги по внедряване на добри HR практитки най-вече в областта на компетенциите и управлението на представянето. Това е поредната фирма, която участва не за първи път в HR Industry, поради което поговорихме с Албена Паралингова за тенденциите на изложението, както ги е видяла тя.

Специалистът отбелязва впечатлението си, че всички посетили техния щанд, са били много добре ориентирани – знаели са точно какво търсят и са задавали точните въпроси. „Много добре ориентирани HR професионалисти“ – така ги определя Албена. Също така тя казва, че много активно се пита за тиймбилдинг решения, което според нея говори за отделянето на по-сериозни бюджети за HR дейности.

Като цяло тенденциите на пазара според експерта са към търсене на новото и нестандартното: „Всичко, което излиза от клишето, всичко, което не е правено, всичко, което не е чувано, има място“. Особено се търсят решения за развиване на лична ефективност, като далеч не става дума единствено за тренинги за екипи и мениджъри: „Как да стана по-добър, как да бъда по-здрав, как да съм по-работоспособен, как да се организирам по-добре, за да бъда по-ефективен – всичко, което може да отговаря на този въпрос, независимо тренинг, масаж или уъркшоп, мисля, че това е настоящето и бъдещето“, заключава Албена Паралингова. Вижте повече във видеоинтервюто.

HR Industry се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. За поредна пета година генерален спонсор бе застрахователният гигант MetLife.

Публикации от серията