HR Industry 2016: Работодателите търсят все повече програми за допълнителни социални придобивки

На 11 февруари 2016 г., в хотел Хилтън, София, се проведе петото издание на браншовото събитие HR Industry. В събитието се включиха 47 организации и около 550 посетители. Водещи български и международни компании демонстрираха най-новото и актуалното от своите продукти и услуги.

HR Industry се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. За поредна пета година генерален спонсор бе застрахователният гигант MetLife. Компанията имаше и свой щанд сред останалите изложители, на който представи своите продукти. MetLife е от 16 години в България, но Екатерина Кацарова, регионален мениджър „Корпоративни продажби“ в компанията, разказа пред камерата на JobTiger.tv, че в последните 2-3 години се забелязва отчетлива тенденция работодателите в България да отделят все по-голямо внимание на програмите за допълнителни социални придобивки на служителите си. Според нея това показва развитието на местния пазар и повишеното оценяване на значението на качествените служители. Разширява се и обхватът на търсените услуги, като грижата вече не само за служителя, но и за неговото семейство, както и за запазване на стандарта му на живот в най-трудните моменти на нетрудоспособност.

Вижте във видеото и защо Екатерина Кацарова смята, че HR Industry 2016 показва позитивното развитие на пазара на човешките ресурси, мениджърския стил и въобще на отношението на българските работодателите към служителите им.

Публикации от серията