HR Industry 2018 отново концентрира най-интересното от HR тенденциите под един покрив

На 8 февруари 2018г. в Интерпред – СТЦ София се проведе станалото вече традиция за HR общността в България изложение HR Industry – единственото по рода си събитие, събиращо на едно място изключително компании, предоставящи услуги в сферата на човешките ресурси.

Пазарът на труда в България в момента е затруднен от липсата на достатъчно на брой квалифицирани специалисти. В подобна ситуация инструментите за влияние върху подбора и вътрешния климат придобиват още по-голямо значение за бизнесорганизациите от всякакъв тип. „HR индустрията вече е животоспасяваща, защото в момент, когато не можем да задоволим със „свежа кръв“ компаниите, когато много трудно задържаме, мотивираме, ангажираме талантите, трябва да помислим какво се случва“, заяви Детелина Смилкова, председател на УС на Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), при откриването на HR Industry 2018.

Вероятно това е и сред основните причини тази година да е поредната, отбелязваща ръст в интереса към браншовото изложение. 650 посетители – мениджъри, HR специалисти и други професионалисти – се запознаха с предлаганите от рекордния брой (47) изложители продукти, даващи различни предимства в управлението на персонала. В богатата семинарна програма местата за повечето презентации бяха предварително резервирани, а сред засегнатите теми се открояваха модерни тенденции в услугите при търсенето и предлагането на работа, щастието на работното място, различни технологични платформи в помощ на човешките ресурси, ангажираност и мотивираност на персонала, здравето на служителите и най-добрите възможности за медицинско покритие, начини за впрягане на креативността на хората за успеха на компанията, коучинг, обучения и много други.

„На HR Industry 2018 най-същественото може би е от една страна увеличението на броя на компаниите, които участват, а от друга – разнообразието на предлаганите продукти и услуги. За мен лично е впечатляващо, че доста иновативни, доста хубави продукти се предлагат, които са насочени към личното щастие на служителите“, обобщава Светлозар Петров, управител на JobTiger. Със смяната на поколенията личностното развитие става все по-важно за служителите, а превес взимат всички средства за вътрешна мотивация. В същото време различни нови технологични решения започват да осигуряват ключови предимства за работодателите в управлението на персонала.

HR секторът като цяло е изключително динамичен и все по-важен за българската икономика. В потвърждение на това твърдение дойде и обръщението на Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката на България, при откриването на форума: „От днес нататък говорим за още една индустрия, която доста ускорено се развива, а именно HR индустрията. Българската икономика реализира успехи в автомобилната индустрия, в ИТ сектора и в много други сектори, но всичко това не би могло да се случи без да има хора като вас, хора от HR индустрията, които да подпомагат тези процеси“.

HR Industry 2018 се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger в партньорство с Българска асоциация за управление на хора. Генерален спонсор на събитието е MetLife, а организационен партньор – Интерпред – СТЦ София. Вижте подробности от откриването във видеото и очаквайте серия от интересни интервюта от събитието на JobTiger.tv.

Свързани публикации