HR специалисти ще търсят решения на заплетени казуси в ново обучение

На 18 септември стартира поредица от срещи, в която HR специалисти ще обсъждат възможни решения на конкретни ситуации в работата си.

„Замислихме HR Practical Solutions като нова форма на споделяне на опит и обогатяване на знания чрез различен подход“, сподели Ясмина Тал от Adrio Consulting.

„Сигурно на много хора им прави впечатление, че специалистите „Човешки ресурси“ са може би най-самотните специалисти. В компанията обикновено нито шефът може да те разбере както ти се иска, нито можеш да отидеш да се оплачеш на служителите, защото те разчитат на теб. Да отидеш да търсиш съвет при колега, който не работи в компанията, не винаги е добре, защото започваш да се притесняваш дали няма да издадеш фирмена тайна. Така понякога HR специалистите няма с кого да споделят, няма кого да попитат, ако имат специфична и сложна ситуация“.

Ясмина Тал и Боян Страхилов, HR специалисти с дългогодишна практика, ще канят специалисти по човешки ресурси и мениджъри в малки групи, които ще се събират в период от три месеца. Идеята е преди форума да споделят теми, които ги вълнуват – проблем, с който се сблъскват в момента или не знаят как да реагират в дадена ситуация.

„За да избегнем ситуация, в която на хората им се налага да споделят проблеми в компанията си, на базата на събраните теми ние ще правим казуси. Няма да се фокусираме върху проблемите. В рамките на това обучение ще търсим решения заедно с участниците“.

„Ще споделяме идеи, различни варианти на решаване на проблеми, така че ако след пет години например ми се случи нещо, коеот сме обсъждали в групата, да имам набор от възможни решения и да мога да пробвам няколко от тях“.

Свързани публикации