#HRInterview – Инна Иванова, Talent Operations Service Manager в Astrea

#HRInterview – Инна Иванова, Talent Operations Service Manager в Astrea

В рубриката ни #HRInterview ви срещаме с актуалните новости в областта на човешките ресурси през погледа на утвърдени специалисти в сферата. Този път на фокус е Инна Иванова, Talent Operations Service Manager в Astrea. Не пропускайте да се срещнете с нея днес на „Дни на кариерата“ в УНСС.

Как хората си представят работата на HR мениджъра и каква всъщност е тя?

Работата на HR Мениджъра във всяка една компания е различна, в зависимост от това каква е структурата й и как са разпределени отговорностите в отделните звена.

В кои моменти бихте искали да работите нещо различно?

Част съм от екипа на „Астрея“ вече почти 6 години и до момента не съм изпитвала желание да се занимавам с нищо друго. Причината е свързана с това, че в основата на моята работа е мисията да разпознавам човешкия потенциал извън рамките на хартиеното CV и да бъда част от неговото развитие.

Често участвайки в recruitment процес с кандидата, ние сменяйки работата му, променяме дори понякога и съдбата му, поставяйки го в среда с много по-добри условия. Там той ще се чувства щастлив, спокоен и свободен, което е наша главна цел. Удовлетвореността от професията ми дойде и с времето, когато станах по-осъзната и търпелива.

Кое е най-смелото нещо, което сте опитвали в работата си?

Да рискувам. Рискът е белег на младостта, точно като началото на всеки един кариерен път. Тогава не е толкова страшно, ако го направиш и дори се чувстваш по-окрилен, ако сам вземеш решение без подкрепа или одобрение. Колкото повече обаче си част от една компания и колкото повече количество доверие получаваш, толкова по-трудно става да излагаш на риск своя професионализъм, който си градил дълго. Най-доброто нещо, което можеш да получиш, ако си рискувал неуспешно, е урок и просто една възможност по-малко, с която да рискуваш другия път.

Как ще убедите един млад човек, учил в чужбина да се върне и да работи в България?

Преди време се случи, когато при нас започна момиче, живяло години наред във Франция. Предложихме й мултикултурна среда, възможност да използва езика си и същевременно да бъде близо до семейството си. Пазарът в България е много динамичен и от години изключително привлекателен за развитието на кандидати, които владеят чужди езици и имат правилната нагласа за това какво търсят в този етап от живота си.

Как изглежда един работен ден във вашата компания?

Като врата през която трябва да преминеш, с три табелки на нея: Отговорност, Динамика, Щастие.

Какво правите в свободното си време?

През свободното си време пътувам. Обичам да се зареждам максимално с положителни емоции и усмивки.

Разберете още за възможноститие, които предлага Astrea, днес до 16 часа в УНСС на кариерния форум „Дни на кариерата“ в УНСС, където 85 от най-големите работодатели в България ще ви очакват! 

 

Публикации от серията