#HRInterview – Силвия Христева, Регионален мениджър в Easy Consult (Пловдив)

HR1

В рубриката ни #HRInterview ви срещаме с утвърдени специалисти в сферата на човешките ресурси и техните размисли по актуални теми в бранша. Днешната ни среща е със Силвия Христева, Регионален мениджър за Пловдив в компанията Easy Consult. Вижте, какво ни разказа тя.

Как хората си представят работата на HR мениджъра и каква всъщност е тя?

Преди немалко години ролята на HR мениджъра се свързваше основно с функцията по ТРЗ и трудово-правните въпроси. Малко по-късно беше свързвана само с подбора на служители, организирането на събития и служебни партита. Истината вероятно е някъде по средата, но и малко по-далеч. За мен HR мениджърът е партньор на бизнеса, партньор на хората, мисионер за себе си.

В кои моменти бихте искали да работите нещо различно?

Вероятно ще прозвучи като клише, но не бих работила нищо различно. В човешките ресурси има от всичко по малко – имаме си работа с хора, продажби, маркетинг, преподаване, администрация, финанси, че и работа с машини.

Кое е най-смелото нещо, което сте опитвали в работата си?

В работата си преди няколко години ми се наложи да надскоча себе си – това за мен беше много трудно. Оттогава го правя всеки ден.

Как ще убедите един млад човек, учил в чужбина, да се върне и да работи в България?

С добрите примери на други като него, които се увеличават с всеки изминал ден. Вярвам и бих била убедителна, че това, което ще получи, завръщайки се у дома, ще бъде много повече от това, което ще загуби.

Как изглежда един работен ден във вашата компания?

Забавно, натоварено, много натоварено, влудяващо – като коледна вечеря със семейството.

Какво правите в свободното си време?

Прекарвам го с най-близките си хора. Старая се да разговарям повече с дъщеря си.

 

Ако имате интерес да се запознаете с възможностите за развитие в Easy Consult, не пропускайте да посетите кариерното изложение „Дни на кариерата“ в УНСС на 30 октомври.

Свързани публикации