Информационни дни на кариерата в Сливен

Информационни дни на кариерата в Сливен

Стартира стратегическа инициатива за привличане на кадри за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона в района на Пловдив, организирана от JobTiger.

Представители на Сенсата Технолоджис България, АББ България, Белла България, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица, Биомашиностроене и Галакси Инвестмънт Груп ще присъстват на събитията, за да презентират свободните позиции и изискванията към тях. Над 5000 работници търсят предприятията през 2017 г. Срещите с работодателите ще се провеждат в градовете Ловеч, Сливен, Стамболийски, Монтана и  Бяла Слатина.

В Сливен събитието ще се състои на 28 януари (събота) от 10:00 до 13:00 в Народно читалище „Зора“ на пл. „Хаджи Димитър“ № 1. Организаторите от JobTiger вече проведоха и предварителна среща на 25 януари (сряда) от 18:00 до 19:00 в Механа „Старото село“ на ул. „Хаджи Димитър“ 2. На нея беше разяснено на търсещите работа как могат да се подготвят за срещата с работодателите. Също така бе представена и информация за възможностите за преместване и условията на живот в Пловдив.

Община Пловдив заявява подкрепата си за проекта и готовност да осигури достатъчно места в  училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства. Инициативата е подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“ и фондация “Тръст за социална алтернатива“.

Подробен график на проекта е публикуван на сайта: plovdiv.careerdays.bg

Свързани публикации