Интервю с Радостина Генова – финалист от инициативата „Колегата, който ме вдъхновява“

Интервю с Радостина Генова – финалист от инициативата „Колегата, който ме вдъхновява“

Кои според Вас са качествата и черти, заради които бяхте номинирана в конкурса?

Предполагам, че огромното ми търпение е това, което вдъхновява колегите ми, в съчетание с опит и самообладание, които често са в пряка връзка. Опитът ми помага да им дам друга гледна точка към ситуации, които ги провокират и да ги насоча към градивното решение. Добавям към това и неограничено чувство за хумор, което вече прави различната гледна точка наистина такава и помага съветът да звучи човешки, а не менторски. При мен липсва усещането за йерархия, ето защо се чувствам винаги близо до колегите си и с лекота минавам в техните обувки. Ако мога да помогна обувките да им бъдат удобни, за да спринтират в изобилието от задачи, за мен би било достатъчно удовлетворение.

Кои качества в хората около Вас Ви карат да се чувствате вдъхновена?

Вдъхновяват ме добрите хора около мен, тези които не се щадят, не броят усилията и минутите, не мислят дали трябва да помогнат на останалите, а го правят. Вдъхновяват ме нормалните отношения, в които мотивацията за работа е зряла, отношенията – добронамерени, а успехите – споделени. Тъй като работя в среда, в която креативността и стратегическото мислене търсят своя интегритет, това са и качествата в хората около мен, които ценя.

Какво бихте пожелали на останалите участници в „Колегата, който ме вдъхновява“?

Пожелавам на останалите участници да продължат да носят пламъка в себе си, който поражда пожар от вдъхновение в околните.

Повече за инициативата „Колегата, който ме вдъхновява“, можете да разберете на тази страница.

Свързани публикации