Интервю с Мая Николова – финалист от инициативата „Колегата, който ме вдъхновява“

Интервю с Мая Николова – финалист от инициативата „Колегата, който ме вдъхновява“

Мая Николова e част от екипа на MNKnowledge – IT колектив с фокус върху споделянето на знание и технологични консултации.

Кои според Вас са качествата и черти, заради които бяхте номинирана в конкурса?

Вярвам, че чертите, които проявяваме при взаимодействието си с даден екип, са функция както на личните ни качества, така и на енергията, която този екип генерира. В друга среда и при други обстоятелства е доста вероятно да покажем съвсем друга страна от себе си. И все пак, от позицията на човек, който вече около 6 години се грижи за добруването на екипа, който стои зад MNKnowledge, смятам, че търпението и вярата, които влагам в по-скоро смисленото и екзистенциално развитие на колектива, са може би най-голямата ми отговорност. В свят, обсебен от идеята за растеж, задоволяването с маломерен, но дълбок и устойчив успех, е сякаш рядкост.

Кои качества в хората около Вас Ви карат да се чувствате вдъхновена?

Съпругът ми често се шегува, че съм като магнит за „компютърни гении – ексцентрици“. От позицията на времето, прекарано в MNKnowledge, съм склонна да му вярвам. Ето защо автентичността на всеки един от членовете на екипа на MNKnowledge e нещото, което не спира да ме удивлява, а също така ми дава спокойствието и куража да се ангажираме с все по-сложни и предизвикателни проекти.

Какво бихте пожелали на останалите участници в „Колегата, който ме вдъхновява“?

Да не спират да влагат максимума от себе си в общностите, с които се свързват – както в личен план, така и по отношение на екипите, в които се реализират професионално.

Повече за инициативата „Колегата, който ме вдъхновява“, можете да разберете на тази страница.

Свързани публикации