Представяме Ви Антонио Антонов – един от реализиралите се стажанти на SEEBURGER Informatik

Представяме Ви Антонио Антонов – един от реализиралите се стажанти на SEEBURGER Informatik

SEEBURGER Informatik е основана в София през 1999г. като дъщерно дружество на SEEBURGER AG. Над 260 специалисти са част от екипите в офисите им в София и Пловдив – paзpaбoтчици нa coфтyep c пpoгpaмeн eзиĸ Јаvа, cпeциaлиcти пo coфтyepнo тecтвaнe, инжeнepи пo coфтyepнa пoддpъжĸa, бизнec ĸoнcyлтaнти, сlоud инжeнepи и cиcтeмни aдминиcтpaтopи. Представителството в България имa ĸлючoвo мяcтo в гpyпaтa, ĸaтo у нас са гoлямa чacт oт Рaзвoйния й цeнтъp и Глoбaлния й цeнтъp зa cпoдeлeни ycлyги.

SEEBURGER AG е немска софтуерна компания и водещ доставчик на B2B интеграционен софтуер. Компанията е основана през 1986г. в град Бретен, Германия, и в нея работят над 1000 специалиста. SEEBURGER е разпознат като компания, предлагаща една от най-добрите интеграционни платформи в помощ на бизнес партньорите. Компанията има 11 представителства в Европа, Азия и Америка и над 10,000 корпоративни клиенти във всички индустрии.

Антонио Антонов завършва Информатика в Нов български университет и в момента е Junior Java Developer в BIS Applications екипа ни.

Как започна твоят път в Зеебургер и как научи за стажантската програма?

Всичко започна преди малко повече от половин година. Разглеждайки различни възможности да започна кариерата си, попаднах на обявата за стажантска позиция в Зеебургер в една от социалните мрежи и след като я прегледах, реших да кандидатствам. Изключително добро впечатление ми направи процеса на подбор и скоростта, с която той протече, както и топлото и същевременнo професионално отношение на всички, които бяха част от него. Това е един от главните фактори, които доведоха до решението да започна кариерата си точно в тази компания.

Как този стаж ти помогна в развитието на професионални знания и умения?

Стажът ми позволи да получа и упражня важни знания и да затвърдя вече съществуващите такива, които са ми нужни, за да бъда успешен софтуерен разработчик. Също така придобих ценни умения да навигирам успешно в корпоративната среда на една голяма компания. Считам че всичко това ми помогна да изградя една добра основа, върху която да продължавам да надграждам.

С какво се занимаваше в началото и как се развиха твоите задължения?

Започнах с опознаването на компанията и нейния продукт. След това продължих с тренировъчен проект, чрез който да придобия специфичните знания и умения за моя екип и да бъда добре подготвен за справяне с различните предизвикателства. С наближаването на края на стажантския период започнах преход към проекта, по който моят екип работи и до края вече бях пълноценен участник в него.

Кой беше най-интересният ти проект/дейност от стажа?

Тренировъчният ми проект. Спецификата му беше такава, че ми даде възможност да се сблъскам с много различни интересни казуси, над които да размишлява, да намирам най-подходящото решение и да израствам постоянно.

Какви са твоите очаквания по отношение на бъдещата ти кариера в компанията?

Имам големи очаквания за бъдещето си в компанията и съм уверен, че благодарение на страхотната среда и колеги ще продължа да се развивам и  трупам нови знания и умения, както и да постигам всичките цели, които си поставям.

Защо би препоръчал вашата фирма и стажантска програма?

Да бъдеш стажант в Зеебургер е изключително преживяване и това се дължи на отзивчивите колеги и благоприятната фирмена култура. Препоръчвам стажантската програма, защото тя предоставя шанс за добър старт на вашата кариера и възможност да се превърнете в един добър професионалист. 

Свързани публикации