Представяме ви Ирен Велева – една от успешно завършилите Младежка академия за кариера – сезон 1

Представяме ви Ирен Велева – една от успешно завършилите Младежка академия за кариера – сезон 1
  • Разкажи ни за себе си.

Аз съм от Пловдив и съм студентка по психология в Пловдивския университет. Завършила съм Английската гимназия в същия град с отличен успех. Занимавах се професионално с шахмат от първи до седми клас и съм носител на множество медали, награди, грамоти и сертификати, както и на една златна купа от първото ми състезание. Обичам да чета и да прекарвам време сред природата. Също така съм автор на множество стихотворения, част от които бяха публикувани в литературен уебсайт преди няколко години. Интроверт съм и предпочитам тишината и спокойствието пред шума и хаоса. Практикувам различни духовни дейности като майндфулнес и медитация. Също така отделям време и за йога, танци и пилатес. Обичам да слушам музика и да гледам филми и сериали. Оптимизмът, борбеността, упоритостта, търпението и постоянството са едни от основните ми ценности.

  • Откъде научи за Младежка Академия за кариера?

Получих имейл с информация за МАК и ми беше любопитно за какво става въпрос. Когато разбрах, че мога да завърша курс, който ще ми помогне по пътя на личностното ми израстване и кариерното ми развитие, и то напълно безплатно, нямаше как да не се възползвам от тази възможност.

  • Каква беше мотивацията ти да започнеш обученията?

След като разбрах колко много и полезна информация ще науча, нямаше как да пропусна тази възможност. Постоянно уча различни неща и съм устремена към непрекъснато развитие и самоактуализация.

  • Какви са твоите кариерни планове и как наученото в академията ще ти бъде полезно да ги реализираш?

Стремя се към личностно и кариерно развитие. Непрекъснато чета, гледам образователни видеа, уча и прилагам наученото на практика. Академията ми помогна да се фокусирам и да рефлектирам върху себе си, така че максимално да използвам качествата и уменията, които притежавам, за да постигна напредък и успех.

  • Кои специфични умения успя да надградиш по време на обученията?

Самопознание, устойчивост, критично мислене, решаване на проблеми, комуникация, креативност и лидерство.

  • Кое е най-ценното нещо, които научи от обучението си в академията?

Може би най-ценното и полезно нещо, които научих, е да не се фокусирам толкова много върху слабите си страни и върху нещата, които не мога да правя, и да преместя фокуса си върху своите положителни качества и върху това, което всъщност мога да правя, защото точно тези неща ще ми донесат успех.

  • С какво Младежка академия за кариера е най-полезна?

Тази академия не само предоставя богата и многообразна информация, а и ти помага да приложиш наученото и на практика. Заданията и упражненията там са свързани с въпроси и проблеми от реалния живот и изпълняването им задава модела за бъдещото ти представяне в действителни ситуации.

  • Защо би препоръчала МАК?

Препоръчвам академията на всеки, който има желанието и мотивацията да се развие кариерно и в личен план, като усвоява качества и умения, които ще са му необходими за реализирането на неговите цели и за постигането на успех в живота както в личен, така и в професионален план.

Свързани публикации