Ивайло Йосифов, Дженерали: Застрахователните компании са в повратен момент в използването на технологиите

Кои са стъпалата по пътя към мястото на главен изпълнителен директор в Дженерали България? Това ще разберете от интервюто с Ивайло Йосифов от застрахователната компания, която подкрепя класацията ТОП ИКТ работодател. Ето откъси от интервюто:

„Няма да е изненада, ако кажа, че застрахователният бизнес има един огромен недостатък и това е отдалечеността на компаниите от клиентите. По тази причини в съвременния свят застрахователите опитват всячески да се доближат да клиентите, да съберат обратна връзка за това каква услуга и какъв продукт предлагат, къде са добри и къде – не.

Напоследък се забелязва усилена работа в интернет пространството, в социалните мрежи и създаване на нови комуникационни канали и нови възможности за клиентите да получат услугата където и както пожелаят, върху каквото устройство пожелаят. В момента в цял свят, особено в Европа, застрахователните компании се намират в повратен момент в използването на технологиите“.

„Миналата година стартирахме няколко нови неща, които развиваме – подменихме сайта си, направихме специализиран сайт за самообслужване на клиенти, пуснахме Фейсбук страница и непрекъснато търсим контакт с клиентите за това какво им харесва в нашите продукти. Пуснахме сайт за онлайн продажби за две застраховки – „Гражданска отговорност“ и „Помощ при пътуване“, като втората е изключително иновативна, защото няма хартиен носител, само в електронен вид е“.

„Повече държим на личните качества на хората, защото всичко останало се учи – комуникационни умения, иновативност, самоиницитава, умение да казваш „Не“ и „Да“ когато трябва, чувство за спешност – че нещата трябва да се случат сега, желание за учене“.

Защо подкрепяте инициативата ТОП ИКТ работодател? 

„Винаги съм се интересувал от това как изглежда българския пазар на труда. През 2005 попаднах в странна ситуация – тогава HP започнаха да правят центъра си за услуги в София и в рамките на една година загубихме 100 човека от ИТ отдела в БТК. Това ясно даде да се разбере, че хората и на българския пазар започнаха да избират подходящ работодател. Давайки им възможност да знаят повече за работодателите, ние им даваме повече свобода и избор и по-голямо желание да останат в страната и да се реализират тук“.

Публикации от серията