Известни са победителите в Националния конкурс за студентско есе

На 25.04.2014г. се проведе награждаването на победителите от Националния конкурс за студентско есе, организиран от Клуб „Финанси“ към Икономически университет – Варна.

В конкурса участваха 180 студенти от 17 универстета. Сред тях, с най-добри есета се откроиха:

Първо място зае Мария Георгиева Карамфилова от УНСС с есе на тема „Често е рационално да не си съвсем рационален” или за рационалното поведение на икономическите агенти.

xIMG_1661Втора награда взе Десислава Николаева Димитрова от Икономически университет – Варна. Тя се включи с конкурса с есе на тема „Всички модели са грешни, но някои са полезни“ – Защо използваме модели в икономиката?.

Третото място е за Стоян Минков Христов от СУ „Св. Климент Охридски“ и неговата разработка „Защо инвеститорите бягат от България?“.

Първите три есета си поделиха награден фонд от 550 лв. На останалите участници бяха раздадени още 80 книги, както и предметни награди. Авторите на десетте най-добри есета получиха и международни студентски ISIC карти и USB памет. 

xIMG_1695Участниците и организаторите бяха поздравени от Ректора на ИУ-Варна, проф. Пламен Илиев, който ги насърчи да продължават да бъдат проактивни и амбициозни. Ръководителят на катедра „Финанси“, проф. Стефан Вачков, също приветства събралите се мотивирани младежи и им пожела още здраве и успехи. Виктория Станчева – студент в ИУ – Варна и председател на Клуб „Финанси“ – връчи сертификатите за участие на присъстващите над 90 студенти.

Клуб „Финанси“ благодари на всички участници, които направиха конкурса толкова интересен, на журито, на Икономически университет – Варна за съдейтсвието и на партньорите, които се присъединиха към каузата на Клуба за насърчаване активността на младите хора.

Публикации от серията