JobTiger и Comptel стартират втората IT олимпиада

На 21 април 2012 г. ще се проведе Втората IT олимпиада, организирана от JobTiger и Comptel – финландска софтуерна компания, която създава решения за доставчиците на телекомуникационни услуги.

IТ олимпиадата обхваща четири програмни езика – Perl, Java, C и SQL, а голямата награда за участниците с най-добри резултати е трудов договор със софтуерната компания Comptel.  Ще има специална награда за отлично представяне – тaблет, както и награда за най-оригинално решение – power ball.

Участниците в олимпиадата трябва да владеят английски език и да имат сериозен интерес и познания в програмирането. Важни са технологиите Java, Perl, C, SQL и Unix Linux.

Участниците ще имат възможност да предложат своите решения по зададените им въпроси на английски език. Задачите, индивидуални и групови, ще бъдат с отворени решения, а за по-голямо предизвикателство кандидатите ще разполагат само с лист и химикал.

Регистрация

Желаещите да участват трябва да изпратят CV на английски до екипа на JobTiger.bg на имейл it_olympics at jobtiger.bg. Краен срок за кандидатстване: 17 април 2012 г.

В началото на април ще се проведат информационни срещи със студенти за IT олимпиадата в три университета:

  • 03 април 2012, СУ – ФМИ, зала 325 – Мусала, от 17:00 ч.
  • 04 април 2012, ТУ – София, зала 12126, корпус 12, от 15:00 ч.
  • 05 април 2012 , УНСС, зала 2019, от 18:00 ч.

Подробна информация за IТ Олимпиадата ще намерите на адрес: www.it-olympics.bg

За Comptel

Comptel избира да инвестира стратегически в Delivery център в България през декември 2008 г. с 10 служители, а днес компанията има над 60 специалисти. Сред клиентите й са са O2, T-Mobile, Telefónica, Vodafone,  América Móvil, Bharti Airtel, China Mobile, Saudi Telecom, Globul  за България и др.

––

Какво се случи на Първата IT Олимпиада през 2011?

След като приключи работата си, комисията по оценяване на резултатите обяви, че всички техни очаквания са били надминати. Участниците са показали в пъти по-високи резултати от обичайните при подбор на junior позиции. Дванадесет от участниците непосредствено след олимпиадата бяха поканени на интервюта за работа, а шестима от тях получиха предложения да се присъединят към екипа на Comptel. Чуйте двама от тях във видеото.

Публикации от серията