JobTiger и Open Source University – пътят към иновациите, в полза на търсещите и предлагащите работа

JobTiger е HR компания с почти 17-годишна история. През този период сме правили много сериозно количество най-разнообразни неща. Факт е, например, че сме създали първия сайт с обяви за работа в страната. Факт е също, че ежегодно организираме най-старото и мащабно кариерно изложение у нас – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Правим и ред други неща, но целта тук не е да дадем подробен списък с постиженията ни. Всъщност искаме нещо друго – да ви споделим, че отскоро се включихме в едно партньорство, което е с висок залог за бъдещето. Определението за него най-точно се покрива от думата „иновативно“. Да, наистина, проектът е такъв и можете да се убедите сами.

Запознайте се с Open Source University („Университет с отворен код“). Зад него стои международен екип от академични, бизнес и технологични експерти, работещи по проекта от Флорида (САЩ), през Лондон и България в Европа, до Индия и Япония в Азия. Този всеотдаен и фокусиран тийм работи върху реализирането на бъдещето на образованието под формата на глобален „образователен портфейл“. Портфейл, който съхранява информация за академичните и професионалните постижения на всеки учащ, без значение от страната или институцията в която се обучава.

JobTiger и OS University имат една обща черта – стремежът към иновативност. Това ни сближава и това ни прави идейни съмишленици. Ако в един близък ден е възможно да се създаде среда, в която съществува консенсус, че всяка регистрирана информация или транзакция на информация са автентични, то намирането и свързването на подходящите кандидати с подходящите работодатели би станало по-лесно и удобно. И това би направило всички замесени в процеса по-щастливи.

Свързани публикации