JobTiger.tv: Седмицата в събития

Предстоящата седмица е наситена със събития на тема „образование“ и връзката между това, което избираме да учим и работата, която ще намерим след това. Предлагаме ви селекция от тези събития и се надяваме да сме полезни.

 

Национални дни на кариерата – 13 март – 4 април

След успешното начало в София продължаваме да свързваме студенти с работодатели на форумите във Варна (19 март), Велико Търново (21 март), Русе (26 март), Свищов (28 март), Пловдив (2 април) и Бургас (4 април). Следете информацията и за подготвителните семинари, които ще ви помогнат да намерите успешно стаж или работа.

 

e-Skills – there is a job waiting for you (e-умения – има работа, която те чака)

Това е мотото, в което с различни събития Европа ще отбележи e-Skills Week 2012 – кампания, която има за цел да покаже на хората как да намерят работа в дигиталния свят, като подобрят уменията си за работа с нови технологии. В София на 20 март ще се проведе конференция на тема „Какво трябва да е образованието, за да е конкурентен бизнесът?“. Пак в рамките на кампанията е конкурсът Project Passion, в който младежи между 16 и 26 години могат да предлага идеи за намиране на работа или насърчаване на креативността чрез технологиите. Един български проект – на Александра Николова – вече е онлайн и дава силна заявка. Включете се!

 

22 март, четвъртък

Международен ден на водата

Тази година международният ден на водата е с мото „Безопасност на вода и храна“ и ще се отбележи традиционно силно с форуми, конкурси и изложби в цялата страна. Може да ги проследите в сайта на международния воден мост.

 

23-24 март

Salon Campus France 2012 

Шестият салон CampusFrance, организиран от Френския институт в България ще се проведе на 23 и 24 март 2012 година в Гранд хотел София и ще събере на едно място френски висши учебни заведения, представители на франкофонските програми в България и учебни заведения от страни от Югоизточна Европа.

Салонът е насочен към франкофони както и към нефранкофони и поставя акцент върху степените магистратура и докторантура. Презентацията „Обучение по право и професионална реализация“ е последвана от посещение на място в Комисията за защита на конкуренцията и среща с професионалисти, завършили във Франция. Тематичен щанд „Археология“ ще представи както програми за обучение така и възможности за професионална реализация. Във видеото ще видите впечатления от студенти в училището за мода, което участва в изложението тази година – Mod’Art International.

 

24 – 25 март

Първият форум „Пространство за общуване“ ще се проведе в уикенда 24-25 март в Червената къща. В първия ден ще научите какво е емпатия и емоционална интелигентност в бизнес среда, а вторият ще бъде посветен на емпатията в семейната и училищна среда. Един от организаторите е Емилия Крайнова, с която наскоро разговаряхме по темата.

 

Дни на Индия – 14 март – 4 април

От 14 март до 4 април ФотоСинтезис Арт Център организира събития, посветени на Индия. Освен на изложбата, ще имате възможност да се насладите и да вземете участие в многобройни срещи, лекции, демонстрации, прожекции на филми за Индия и нейните духовни учители, за класическата литература, музика и танци, за йога и аюрведа. Известни личности ще разкажат за своите пътуванията и приключения в тази невероятна страна.

 

София Филм Фест – 9-29 март

16-ият международен фестивал на киното продължава до 29 март. Програма на прожекциите и много допълнителна информация за филмите ще намерите на официалния сайт.

Публикации от серията