JobTiger.tv: Седмицата в събития

Сезонът на събитията е отворен и рубриката се завръща, за да ви представим най-интересното в предстоящите дни. С видео, разбира се.

21-22 септември

21 участници, точно двойно повече от миналата година, ще се включат във втория PARK(ing) Day в София в петък, 21 септември, организиран като част от Седмицата на мобилността от фондация Credo Bonum. Всички локации с преобразени паркинги може да намерите на сайта на фондацията. Например на ул. Славянска 2 ще бъде парк(инг)ът на БАКБ, в който ще бъде създаден килим от цветя, наподобяващ българска шевица. Парк(инг) с роял и музикални уроци са подготвили от Полски институт в София за своя паркинг на ул. Веслец 12, а пред Институт Сервантес на ул. Съборна 1 ще има цветен парк с малка сцена, на която на всеки половин час от 9 часа ще се разиграва куклен театър. Нов Български Университет ще изгради пред храм-паметник „Св. Александър Невски“ голяма камера обскура, а в късния следобед ще организира и работилница по направа на фотоапарати от кибритени кутийки.

 

Осмата „Нощ на музеите и галериите – Пловдив” ще се проведе в петък на 21 септември 2012. Програмата е разделена на три части: “Музеи и галерии”, “Култура и клуб” и “Град и публични пространства” и в нея ще участват над 50 музеи, галерии, арт пространства, клубове, книжарници, културни институти, ателиета, концертни и театрални зали, исторически и археологически паметници и др., които ще превърнат града в една голяма арт сцена. В блога  на “Нощ на музеите и галериите – Пловдив” –  night.bg/blog – ще намерите всичко за програмата и участниците.

 

22-24 септември

Третият световен „Форум за обществено добро” (Social Good Summit) ще се състои на 22 – 24 септември т. г.  в седмицата след официалното откриване на 67-та редовна сесия на Генералната асамблея на ООН.  Той  съчетава срещи на живо и в Интернет, посветени на потенциала на дигиталните медии и технологии да променят живота ни. Конференцията „Иновативни идеи, медии и технологии в полза на общественото добро“ е част от мащабна международна програма, координирана от Mashable.com, Културен център „92nd Street Y“ в Ню Йорк, Фондацията на Обединените нации, фирма „Ериксон“, Програмата за развитие на Обединените нации и фондация „Бил и Мелинда Гейтс”. JobTiger.tv ще се включи с представяне на „Човекът, който ме вдъхновява„.

 

ON! Fest – фестивалът който събира най-интересното в съвременното градско изкуство – ще се проведе от 21 до 24 септември в София. Музика, танци, графити, паркур, технологии, игри, японска култура, градски и екстремни спортове и още много забавления са част от тематичните зони на фестивала. Част от програмата е и Game Dev Summit – конференцията за разработка на игри, за която ни разказа Мартин Кадинов и в която ще има специална сесия за търсещите работа в бранша – с участието на Павел Хаджиев от JobTiger.

 

Piano Extravaganza Festival започва на 22 септември във Военния клуб в София и ще продължи до края на месеца. Главният акцент в програмата е музиката за пиано. В рамките на една седмица меломаните ще се насладят на рецитали на пианисти, на камерни концерти и песенни вечери.

 

Startup Weekend e интензивно, изпълнено с екстремни преживявания 54-часово събитие, на което програмисти, дизайнери, маркетинг разбирачи и стартъп ентусиасти се събират да споделят идеи, да сформират екип, да изградят продукти и да стартират нов бизнес. По време на събието ти пичваш своята идея, събираш екип и я разработваш. Есенното издание е на 22 и 23 септември.

 

По случай петото си юбилейно издание международният фестивал за съвременен танц SOFIA DANCE WEEK подарява на жителите и гостите на град София уникален спектакъл на открито.  Танцовата компания DELREVÉS от Испания ще представи забележителното си представление Guateque на 23 септември от 20.30 ч. Артистите ще танцуват „вертикално” върху фасадата на НДК откъм ул. „Фритьоф Нансен”.

27 септември

 

Целта на Доркбот София („да правиш странни неща с електричество“) е да даде на творци/програмисти/инженери възможност да чуят неформалното мнение на своите колеги, да се създаде форум за представяне на нови произведения на изкуството/технологии/ софтуер/ хардуер и да помогне в установяването и поддържането на сътрудничество между хора от различни професионални области и интереси. Първата среща на Доркбот София за новия сезон ще се проведе на 27 септември от 19 ч. в Червената къща на ул. “Любен Каравелов” 15. Гости ще са Екатерина Данаилова, Албена Баева и Михаил Врачански.

Публикации от серията