Как да намерим подходящи служители за 4 часа?

Едва ли има компания, която не се е сблъсквала с проблема да намери правилните кадри за отворените си работни позиции. Конкуренцията на пазара на труда става все по-голяма, а добре обучените и опитни хора – все по-малко. Голяма част от работодателите наемат младежи, които впоследствие преминават през различни вътрешнофирмени курсове и обучения, но това е дълъг процес, който коства време и средства. Днес вече има и друг, по-лесен и удобен начин за намиране на правилните специалисти!

banner_728x90_VDC_2

Виртуални дни на кариерата е първият в България изцяло онлайн кариерен форум. Уникалното събитие ще се проведе на 17 юни от 11:00 ч. до 15:00 ч. и позволява на компании от различни бизнес сектори лесно да намерят таланти. А как става това? Отговорът е: „Бързо и удобно“:

  • Благодарение на виртуалния форум, компаниите достигат до стотици таланти – към момента, за участие са се записали над 450 специалисти, търсещи работа. Близо 50 % от тях са с 3-5 години опит, 40 % са на пазара на труда от 1-2 години, а почти 10% от посетителите заемат senior или мениджмънт позиции. Всички те са с различни умения и компетенции в сферата на информационните технологии, финансите и счетоводството, маркетинг и продажби, и над 90% от тях владеят поне един чужд език.
  • В рамките на четири часа, могат да се проведат неограничен брой кратки интервюта с кандидати – Интервютата се осъществяват под формата на чат сесии с продължителност няколко минути, по време на които може да се разбере най-важната информация, която е необходима, за да се прецени, дали човекът от другата страна е подходящ за някоя от свободните позиции и да се вземе решение за евентуално последващо интервю.
  • Компаниите получават достъп до определена база данни с потребителски профили и автобиографии на регистрираните за участие специалисти, според пакета, който са избрали.
  • И не на последно място – фирмите пестят време и разходи за пътуване и командировъчни – няма нужда специалистите по „Подбор на персонал“ да прекъсват работния си процес, напускайки работното място и пътувайки до различни локации. За участие във Виртуалните дни на кариерата са необходими единствено компютър и достъп до интернет.

Преди самия кариерен форум, компаниите ще имат възможност да изградят свой виртуален кариерен щанд, с който да се представят на събитието. Въвеждането на информацията за всяка компания се случва в няколко лесни стъпки, а допълнителните възможности включват качване на видео материали и изображения, както и линкове към обяви за най-горещите работни позиции.

Крайният срок за записване във Виртуални дни на кариерата е 15 юни 2015 г. За повече информация, моля, посетете http://virtual.careerdays.bg/bg/employers.

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Публикации от серията