Как лесно да наемете специалисти в сферата на информационните технологии и аутсорсинг услугите

На 14 октомври ще се проведе единственият кариерен форум за компании, опериращи в областта на информационните технологии, телекомуникациите и business process outsourcing – „Дни на кариерата“. Всяка година форумът се посещава от близо 1000 младежи, търсещи кариерно развитие. 

IT_Careerdays_cover_315x851

За всички, които следят бизнес климата и пазара на труда в България, е ясно, че компаниите, опериращи в сферата на информационните технологии и аутсорсинг услугите, са едни от най-успешните и бързо развиващи се у нас. Тази индустрия обаче не се създава сама. Преди всичко, тя е изградена от хората, които работят в нея. Те са тези, които произвеждат продуктите и услугите, те са тези, от които дават всички нови идеи и поставят началото на тенденции, които продължават години. Хората изграждат компаниите, а компаниите изграждат пазара.

В България, а и в световен мащаб, има недостиг на технологични специалисти и макар все повече хора да избират да градят кариера в тази посока, статистиката сочи, че техният брой продължава да не покрива нуждите на непрекъснато растящия пазар. Като част от решението на този проблем, компаниите е нужно да се възползват от всяка възможност за среща с млади специалисти – такива, които наскоро са завършили своето образование или такива, на които им предстои да го завършат.

„Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и BPO е кариерен форум, който има за цел да събере на едно място водещите компании, работещи в сферата на високите технологии у нас и да ги срещне с голям брой силно мотивирани и образовани млади хора, които биха могли да заемат техните свободни работни и стажантски позиции.

За шеста поредна година, всеки работодател ще разполага със собствен щанд, на който представителите му ще могат да разговарят свободно с всички посетители и да представят пред тях възможностите за работа и кариерно развитие.

Осъществяването на първоначален контакт в тази неформална среда оказва положително въздействие върху избора на подходящ служител. Фактът, че младежите се чувстват по-освободени и спокойни, ги кара да се представят по-добре и да бъдат по-открити и искрени, отколкото биха били на традиционно първо интервю за работа в дадена компания. Това е от полза за всички специалисти по подбор, защото така те придобиват по-реална представа за хората, които интервюират и могат по-лесно могат да отсеят правилните кандидати, които да станат част от техния екип.

Допълнителна възможност да се изявят и да утвърдят имиджа си ще имат определен брой компании, които ще проведат свои практически работилници в рамките на кариерния форум. По време на тях те ще могат да привлекат допълнително интереса на посетителите, демонстрирайки реални работни процеси и казуси и давайки възможност на присъстващите да участват в дискусии и да обменят опит и идеи помежду си.

Компаниите, желаещи да се включат в „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO могат да заявят своето участие следния адрес: http://it.careerdays.bg/bg/employers

Кариерният форум ще се проведе на 14 октомври от 10:00 до 18:00 часа в Интерпред – СТЦ София. Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, със спонсорската подкрепа Software Group.

Публикации от серията