Какво ни очаква на „Национални дни на кариерата“ 2018 в Бургас и Пловдив през следващата седмица

Какво ни очаква на „Национални дни на кариерата“ 2018 в Бургас и Пловдив през следващата седмица

След поредицата от успешни събития в университетските градове на Северна България през следващата седмица „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2018 продължават от южната страна на Стара планина. Ако сте в Бургас или Пловдив в следващите дни, не пропускайте двете локални събития от форума. Шансът за добре подготвените, позитивни и целеустремени млади хора да си намерят работа или стаж, е немалък. Статистиката показва, че през годините средностатистически един от всеки шест посетители успешно намира кариерно развитие по време на „Национални дни на кариерата“. В сегашния пазар на труда, характеризиращ се с недостиг на кадри за ключови за икономиката индустрии, форумът може да се окаже още по-подходящо място за старт или развитие на кариерата.

Започваме седмицата край морския бряг, където „Национални дни на кариерата“ в Бургас ще се проведат за юбилейния десети път. Традиционен партньор на събитието в града е Бургаският свободен университет. Както и в предишни години, очаква се стотици млади хора да посетят щандовете на 20 фирми-изложители. Става въпрос най-вече за големи компании от различни сектори – финанси, електроника, химическа индустрия, телекомуникации, хранителна индустрия, ИТ, аутсорсинг, обслужване на клиенти и др. Специален акцент на бургаското събитие, не без оглед и спецификата на региона, е присъствието на няколко важни компании от туристическия и хотелиерски бранш.  Вижте пълния списък с потвърдилите до момента участие тук.

Форумът ще се проведе в Бургаски свободен университет в понеделник, 2 април, от 10 до 15 ч.

34593077515_5b2b74157b_k

Два дни по-късно идва ред на пловдивското събитие от „Национални дни на кариерата“ – едно от най-традиционните за форума. То се провежда без прекъсване от 2004 г. насам включително, тоест предстои ни да се случи за 15-и последователен път. Събитието във града е второто най-голямо от обиколката на работодателите из страната от гледна точка на броя на участващи фирми, отстъпвайки единствено на провеждащото се в два дни изложение в София. Тази година потвърдилите до момента участие работодатели са 54. Високият интерес се дължи, разбира се, не само на факта, че става въпрос за втория по големина български град, но и заради индустриалния бум в последните години, на който ставаме свидетели в този изключително важен за България регион. Тази тенденция намира своето отражение и на форума, където ще са представени доста производствени компании, които ще търсят свежи кадри за своите развиващи се продукти и пазари. На пловдивското събитие обаче ще има предложения за почти всички търсещи работа или стаж, защото отново са представени и редица други сектори – ИТ, аутсорсинг и обслужване на клиенти, финансови институции, търговия и т.н. Пълен списък на участващите фирми и организации може да намерите тук.

„Национални дни на кариерата“ 2018 в Пловдив ще се случат между 10 и 16 ч. на 4 април, сряда, в Конгресния център на Международен панаир – Пловдив.

Изхождайки от общо 17-годишния опит на форума в страната, локалните събития от „Национални дни на кариерата“ са организирани достатъчно добре, за да позволят на стотиците заинтересовани посетители да се срещнат с достатъчен брой работодатели. Въпреки това съветваме посетителите да не чакат последния момент, а да се опитат да дойдат до щандовете още в първите 2-3 часа от събитието, защото отделни  работодатели, особено от компании, които не са представени с местен офис в съответния град, е възможно да приключат с набирането на CV-та и да си тръгнат по-рано.

Накратко как да се подготвите с подходящо CV и външен вид можете да откриете  тук.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организират от JobTiger. Генерален спонсор е Нестле България. Повече за събитието – програма, участващи компании, история и статистика – можете да откриете на: http://national.careerdays.bg

 

Свързани публикации