Кампанията Trends of Tomorrow 2014 осигурява професионално ориентиране за ученици от Шумен

Специалисти по човешки ресурси обучават учениците как да започнат успешна кариера и кои са професиите на бъдещето.

Над 300 гимназисти от Шумен получиха професионални съвети за бъдещото си кариерно развитие в рамките на програмата Trends of Tomorrow, организирана от Samsung с подкрепата на JobTiger. В продължение на 2 поредни дни се проведоха срещи с ученици от 10 и 11 клас на Гимназия с преподаване на чужди езици „Н.Вапцаров“, Природо-математическа гимназия „Нанчо Попович“ и Професионална гимназия по икономика.

DSC01187В рамките на проведените срещи младежите се срещнаха със специалисти по човешки ресурси на JobTiger, както и с представители на Samsung България – Христо Стойчев, Експерт в отдела „Обслужване на клиенти“ и Стоян Русков, Ръководител на софтуерни проекти. Гимназистите имаха възможност да се запознаят с най-актуалните професии, както и тези, които ще бъдат актуални в близкото бъдеще, тенденциите и особеностите на пазара на труда. DSC01163Специалистите от JobTiger и представителите на Samsung България запознаха младежите с необходимата подготовка за успешно кариерно развитие, както и със специфичните дигитални умения, които ще трябва да усвоят, за да могат да отговорят на високите очаквания на бъдещите си работодатели.

DSC01688Учениците имаха възможност да преминат и специален личностен тест, адаптиран от специалистите на JobTiger. Резултатите от теста подчертават силните качества на учениците, дават им насока кой тип професии биха били най-подходящи за тяхната личност и в каква среда ще чувстват най-добре. Особено ценна за младите хора е възможността в рамките на програмата до края на 2014 г. всеки от тях лично да обсъди резултатите от теста си с кариерен консултант от JobTiger.

„Младите хора днес имат почти безкрайни възможности за достъп до информация, но не винаги това им помага да изберат правилния професионален път за себе си и в каква сфера искат да се развиват. Затова мисля, че срещите които правим са много полезни за тях на този етап от живота им, когато пред тях стоят много важни избори, определящи бъдещето им развитие. Това, което ние се опитваме да постигнем е да им дадем правилните насоки, да ги обучим как подходящо да се подготвят, как да се ориентират на пазара на труда, така че да вземат най-правилното решение за себе си и да са успешни в професионалното си развитие“, заяви Стоян Русков, ръководител на софтуерни проекти, Samsung България.

DSC01662

Тестът „Коя е моята професия?” е достъпен и онлайн във фейсбук страницата на кампанията Trends of Tomorrow (https://www.facebook.com/SamsungTrendsBG) и на страницата на JobTiger (https://jobtiger.tv/trendsoftomorrow), така че всички заинтересовани млади хора, които не могат да се включат в личните срещи със специалисти, да имат възможността да го попълнят, а след това, ако желаят, и да се консултират за своето професионално ориентиране.

Четвъртото издание на програмата на Samsung стартира през април с отворен клас във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън” в София. За пролетното издание на кампанията бяха проведени общо 36 подобни срещи с учениците от 10 и 11 клас в София, Видин, Пазарджик и Велико Търново, а над 3000 бяха попълнените онлайн тестове. През октомври екипът вече посети училища в Ловеч и Хасково като следващата спирка на кампанията е Сливен.

Публикации от серията