Канадец загуби работата си, след като потърси в Туитър марихуана

Служител от канадски автосервиз бе уволнен, след като потърси в социалната мрежа Туитър наркодилъри, готови да му доставят на работното място малко марихуана.

Нелепата история се развила миналата седмица край Торонто. Полицай Блер Маккуилан решил в началото на работния си ден да разгледа актуалните „туитове” в интернет. Вниманието му било привлечено от безразсъдно съобщение, изпратено от някой си Сунит Бахеератан. В него мъжът молел местните дилъри да наминат край сервиза „Mr. Lube” и да му донесат малко „трева”. Съобщението можело да остане незабелязано, но хиляди местни жители го намерили за забавно и го „ре-туитнали”, разпространявайки го по този начин до милиони потребители.

Сержант Маккуилан проявил чувство за хумор и попитал Бахеератан, дали не иска и полицията да намине към сервиза. Освен това, той предупредил работодателя на безразсъдния служител за създалата се ситуация. Това довело до почти незабавно уволнение на търсача на силни усещания.

Сунит Бахеаератан не е подведен под наказателна отговорност, тъй като с туита си не е извършил престъпление. Все пак, той признава, че постъпката му е била глупава. Любителят на меката дрога е на мнение обаче, че полицията би направила по-добре да гони сериозни престъпници, а не да следи в интернет кой иска да си купи малко „трева”.

Свързани публикации