Кариера на един клик разстояние

Дигиталният свят все повече е част от ежедневието ни. Всички сме чували за поколението Z и познаваме негови представители. Да, това са младите хора, които се интересуват от новите технологии, следят всяка иновация и работят на поне 3 устройства. За тези хора няма граници, благодарение на интернет пространството.

В забързаното ни и динамично ежедневие обаче, все повече ни се налага да сме свързани от и към всяка точка на света, без значение от пол, възраст и образование. Цялото ни ежедневие се променя, комуникацията ни с хората, начинът ни на работа, а дори и търсенето на нови кариерни възможности.

Днес можем да се свържем с бъдещите си работодатели чрез един клик на мишката. Един клик на сайта на първите в България Виртуални дни на кариерата. Уникалният кариерен форум ще се проведе изцяло онлайн на 17 юни от 11:00 ч. до 15:00 ч.

startup-593329_1920

Събитието позволява да се включите от всяка точка на света, без да се налага да пътувате, да подбирате най-подходящите дрехи от гардероба ви, или да се притеснявате за прическата ви. Необходимо е само да имате компютър и достъп до интернет. Виртуалните дни на кариерата улесняват целия процес на интервюиране и селекция на кандидатите. В специално изградена за целта платформа, всеки търсещ работа може да участва в неограничен брой писмени интервюта с представители на различните компании-участници.

Събитието е полезно не само за хората, израснали в дигиталната ера, но и за работодателите. Фирмите от различни бизнес сектори могат лесно да намерят таланти, които да допълнят фирмените екипи, без специалистите по „Подбор на персонала“ да напускат работното си място. Спестявайки време и разходи, представителите на всяка компания могат да провеждат структурирани интервюта, лесно да задават въпроси и да получават ясни отвори. Всяка чат сесия е с предварително зададена продължителност, което допълнително ще мотивира кандидатите да бъдат максимално изчерпателни и бързи в своите отговори.

Регистрацията за участие във Виртуални дни на кариерата вече е отворена. Повече информация можете да намерите на сайта http://virtual.careerdays.bg/.

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Публикации от серията