Кариерен форум в Пловдив ще срещне младeжи и бизнес

Кариерен форум в Пловдив ще срещне младeжи и бизнес

За втора поредна година в Пловдив ще се проведе кариерен форум ‘’JobFair’’ под мотото ‘’Ела и намери пътя към успеха.’’ На 27 септември, на територията на Университета по хранителни технологии, водещи фирми ще представят пред посетителите възможностите за стартиране на кариера и стаж при тях. През миналата 2012 г. благодарение на кариерния форум над 300 младежи от Пловдив и региона успяха да започнат работа или стаж в местната администрация и частния сектор, а тази година се очаква събитието да бъде посетено от над 1000 младежи.

Официални гости на събитието тази година ще бъдат зам. министър-председател по икономическото развитие Даниела Бобева и Росица Янкова – зам. министър на труда и социалната политика. Участие ще вземе и Даниела Сечкова, координатор на проекта за стажове в държавната администрация. Г-жа Сечкова ще презентира новия портал на програмaта за стажове (http://staj.government.bg/), както и възможностите, които проектът предоставя.

В рамките на събитието младите посетители ще имат възможност да използват и доразвият своите натрупани знания и умения, като се включат в решаването на интересен корпоративен казус, симулиращ основните процеси в едно предприятие. Участниците ще се сблъскат с различни предизвикателства като работа в екип, взимане на своевременни и адекватни решения и презентиране пред аудитория. Казусът би представлявал интерес за хора с познания в следните направления: маркетинг и реклама, мениджмънт, човешки ресурси, производство и пласмент и информационни технологии.

Броени дни преди форума (на 24 септември), в сградата на Община Марица, представител на JobTiger ще проведе обучение, с което да се помогне на младите хора да се представят ефективно пред потенциалните си работодатели на Job Fair Пловдив.

Организатори на кариерния форум ‘’JobFair’’ са младежи от Младежки информационно-консултантски център Пловдив Област и Младежка неформална група ‘’Искам да работя и живея в България’’.  Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Община Марица и Университета по хранителни технологии – Пловдив и HR компанията JobTiger .

Публикации от серията