Кариерният форум „Национални дни на кариерата“ носи измерими ползи за компаниите

Кариерният форум „Национални дни на кариерата“ носи измерими ползи за компаниите

Регистрацията за „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“, най-мащабният кариерен форум, тече интензивно и вече над 100 компании са се записали за софийското издание на форума. Броят им всяка година устойчиво нараства и причините за това са неоспорими – компаниите имат осезаема полза от участието си в това изложение.

„Национални дни на кариерата“ е мястото, където се срещат множество утвърдени български и международни компании с хиляди търсещи стаж или работа млади специалисти. През годините се е доказало, че и двете страни откриват редица позитиви от възможността да се срещнат. Студентите и стартиращите своята кариера млади експерти имат отлична възможност да намерят своя първи работодател, а компаниите се срещат с мотивирани и обучени младежи, които могат да попълнят обявените свободни позиции.

Една от най-големите ползи за участниците във форума е възможността в рамките на ден или два да се запознаят със стотици потенциални служители наведнъж. Подборът на кадри е дълъг и сложен процес, характеризиращ се с инвестиции в работно време, финансови средства и сериозни усилия. Тези „разходи“ са сведени до абсолютен минимум по време на изложението. На едно място идват хиляди подготвени кандидати, от които компаниите свободно могат да избират.

Друга неоспорима полза за регистриралите се компании е и възможността за „employer branding“. Това означава, че фирмите могат да се представят пред заинтересована публика като надеждни и перспективни работодатели, грижещи се за доброто си име. Те могат да представят политиките си, социалните придобивки, предлагани на служители и всички важни свои преимущества, тоест да разгърнат имиджа си на работодатели в позитивна светлина.

Ако желаете да се срещнете с млади и мотивирани специалисти от различни области и да им предложите стажове или работни места, не пропускайте възможността да се запишете на преференциални цени до 12 февруари. Форумът се е доказал през годините като най-доброто място за среща на търсещи и предлагащи работа – очакват се близо 20 хиляди посетители и над 170 компании през тази година.

Кариерният форум се организира от JobTiger, с генералното спонсорство на Нестле България.

Публикации от серията