Катрин Давидкова, Trixir: „Ние се занимаваме с геймификация и оптимизиране на сайтове“

На 14 и 15 март се проведе софийското издание на най-голямото кариерно изложение – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. На него се срещнаха 123 български и международни компании работодатели и над 7 хиляди посетители. Мнозина от младите хора получиха своите първи кариерни предложения за стаж или работа.

По време на форума разговаряхме с г-жа Катрин Давидкова. Тя представляваше Trixir – една компания, която се занимава основно с геймификация и оптимизиране на сайтове. Тя сподели, че фирмата в момента търси front-end и back-end разработчици, които да помагат с креативни идеи на Trixir да се разраства. Основатели са трима французи, а компанията работи на българския пазар от 8 години. Клиентите на компанията са преди всичко от Франция.

Г-жа Давидкова ни разказа, че геймификацията е интересен процес, при който един сайт се подобрява и модернизира по такъв начин, че да привлича посетителите да се връщат отново и отново на него. Самите герои и образи, които могат да бъдат открити на сайтовете, са писани специално по поръчка на клиентите.

За нуждите на компанията се търсят както хора на постоянни позиции, така и стажанти.

Чуйте, какво още ни разказа нашата събеседничка.

Публикации от серията