Ключовите лектори на SEETEST 2015 за предизвикателствата пред софтуерното тестване

Лектори на много високо ниво присъстваха на SEETEST  (South East European Testing Conference) 2015, която се проведе в на 15-16 октомври в София. Четвъртото издание на конференцията в областта на софтуерното тестване и управление на качество отново се завърна в България, след първото гостуване на събитието в Румъния през 2014 г,. Амбицията на организаторите е събитието занапред да се провежда на ротационен принцип из държавите от Югоизточна Европа.

Вижте обаче какво споделиха две от големите имена в софтуерното тестване пред камерата на JobТiger.tv за конференцията, за съвременните предизвикателства пред тестването и за качеството на българската публика.

Ерик ван Вейнендал е водещ международен консултант, обучител и известен експерт в областта на софтуерното тестване. Той е основател на Improve Quality Services BV, компания, която се специализира в тестването, инженеринга на изискванията (requirements engineering) и управлението на качеството. Ерик е автор на редица публикации, и е един от основните разработчици на ТMаp методологията за тестване и TMMi модела, участник в работните групи на International Software Testing Qualification Board (ISTQB) и в момента част от борда на TMMi Foundation. Той е чест гост на международните конференции в областта. За своите заслуги в областта на тестването, Ерик бе удостоен с European Testing Excellence Award.

С повече от 40 години опит в сферата на информационните системи в търговски и некомерсиални организации, Лий Коупланд е заемал технически и управленски позиции в областта на разработката на приложения, софтуерното тестване и подобряването на софтуерните процеси. В Software Quality Engineering Лий разработва и преподава редица курсове в областта на софтуерното разработване и тестване, и е много желан лектор на софтуерните конференции в САЩ и по света като цяло. Той е автор на популярната книга “Practitioner’s Guide to Software Test Design“.

Свързани публикации